Najnovije vesti

VANREDNO U VRANJU: Vranjska reka se izlila zbog jakih kiša, kuće i putevi poplavljeni! (KURIR TV)
Foto: Profimedia

VELIKO NEVREME

VANREDNO U VRANJU: Vranjska reka se izlila zbog jakih kiša, kuće i putevi poplavljeni! (KURIR TV)

Srbija

Nezapamćene padavine izazvale izlivanje Vranjske reke na više mesta duž njenog korita. Sve gradske službe su izašle na teren i prema prvim informacijama, radi se o najvećem vodostaju Vranjske reke u poslednjih nekoliko decenija.

Na sednici gradskog Štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnika Nenad Antić, razmatrani su izveštaji sa terena, nakon nezapamćenih padavina koje su izazvale izlivanje Vranjske reke na više mesta duž njenog korita.

U narednih nekoliko sati, prioritet će biti rasterećenje korita od nanosa kako bi se obezbedio nesmetan protok vode i mehanizacija Vodovoda upravo radi na čišćenju. Štab za vanredne situacije apeluje na građane da se ponašaju odgovorno, da se ne približavaju obali i mostovima za vreme bujičnog talasa jer su na taj način ugroženi njihovi životi. Najveća oštećenja Vranjska reka je nanela na toku iznad Belog mosta, u Crnogorskoj ulici, kod „Amama“, Bujkovskog mosta, Mačkine česme i u donjem delu grada, u ulici Marije Kiri.

U Poljanici, u prekidu je bio put prema Vlasu, a ponovo su bujični potoci napravili štetu na imanjima u više sela ovog kraja. Štab za vanredne situacije formirao je interventnu ekipu koja će pratiti tok Vranjske reke u narednih 12 sati, ekipu koja će pratiti stanje najugroženijih mostova, kao i tim koji će obići obići poplavljena domaćinstva i razgovarati sa sugrađanima.

 

U ovom trenutku sitacija se polako stabilizuje, a zbog nepredviđenih vremenskih prilika, sve nadležne službe će organizovati dežurstva, rečeno je na sednici Štaba.


(Kurir.rs/T.S./Foto ilustracija: Profimedia)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...