Najnovije vesti

U SLAVU HEROJIMA: U Nišu oslikan mural sa likovima poginulih vojnika na Košarama! Neka znaju srpski đaci gde su ginuli junac!  (VIDEO)
Foto: Jugmedia Facebook printscreen

najvažnija bitka u modernoj istoriji Srbije

U SLAVU HEROJIMA: U Nišu oslikan mural sa likovima poginulih vojnika na Košarama! Neka znaju srpski đaci gde su ginuli junac! (VIDEO)

Srbija

NIŠ - Na jednom od zidova ograde u neposrednoj blizini stadiona i hale Čair proteklih dana završen je mural sa likovima četvorice stradalih boraca sa Košara - Dragana Grubića (26), Dejana Mitića (23), Ivana Vasojevića (24) i Predraga Leovca (24).

 

Mural je oslikao akademski slikar iz Niša Sava Mišić, na predlog dvojice prijatelja, takodje Nišlija, Mladena Stankovića i Miloša Rašuoa. Stanković je kazao da su sva trojica veliki poštovaoci vojnika koji su se borili na Košarama 1999. godine i otuda ideja o muralu.

 

"Želeli smo da podstaknemo ljude da se informišu o toj bici koju je naša vojska vodila. Oni upućeniji znaju da bitka na Košarama predstavlja najvažniju bitku u modernoj istoriji Srbije. Njome je sprečena kopnena invazija i okupacija naše zemlje tokom NATO agresije", istakao je Stanković.

On je podsetio da su murali posvećeni herojima sa Košara urađeni u Beogradu, Negotinu i Kosovskoj Mitrovici, ali je prvi put u našoj zemlji urađen mural sa likovima boraca.

 

"Vodnici Dejan Mitić i Ivan Vasojević, i potporučnik Predrag Leovac nastradali su u borbama na Kosovu i Metohiji, a Dragan Grubić nastradao je nesrećnim slučajem 2004. godine", rekao je Stanković.

 

 

Pored likova vojnika, na muralu je ispisan i stih: "Ubacite u bukvare ljutu bitku za Košare, neka znaju srpski đaci gde su ginuli junaci".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Jugmedia Facebook printscreen)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...