HOROR U NOVOM SADU: Zidovi zgrade počeli da se ruše zbog radova na susednoj parceli, stanari spasavali glave u potpunom šoku!
Ilustracija, Foto: EPA / Bagus Indahono

tragično

HOROR U NOVOM SADU: Zidovi zgrade počeli da se ruše zbog radova na susednoj parceli, stanari spasavali glave u potpunom šoku!

Srbija -

Nekoliko porodica u Dositejevoj ulici u Novom Sadu trenutno se nalazi na ulici, nakon što su pobegli iz svojih stanova, jer su zidovi počeli da se urušavaju.

Kako tvrde stanari, urušavanje zidova je počelo zbog radova u Dositejevoj 9, gde investitor priprema teren za gradnju stambene zgrade, javlja InfoNet Vojvodina.

“Bio sam u sobi danas popodne kad je počelo da pucketa. Gledao sam kako se zid odvaja milimetar po milimetar. Ćošak zida počeo je da pucketa. Nisam mogao da verujem šta gledam! Počeo je patos da se odvaja, regal koji je bio na tom zidu koji se urušio je pao, sve stvari iz njega su poispadale”, u jednom dahu u izjavi za InfoNet Vojvodina, prepričava današnju traumu koju je doživeo Tibor Nanaši, jedan od stanara.

Stanari dvorišnih stanova u Dositejevoj ulici, objašnjavaju kako su se uopšte našli u ovakvoj situaciji, koja je rezultirala tako što su večeras svi na ulici, pobegli iz stanova, čiji su zidovi počeli da se urušavaju.

“Investitor je u Dositejevoj 9 počeo da priprema teren za izgradnju stambene zgrade. Počeli su da potkopavaju, u dubinu četiri metra. Navodno su hteli time da ojačaju I naš zid, jer su ovo kuće stare više od 50 godina, a nama je od početka bilo jasno da to neće da izađe na dobro. Ništa nije uradio, džaba je trošio armaturu, sad je napravio još veći problem”, objašava Tibor Nanaši.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Filip Plavčić

On kaže da su najugroženiji stanari s leve strane, njih trinaestoro, koji žive u šest stanova, dok njihove komšije sa desne strane nisu toliko ugroženi.

“Ovo su sve kuće od čerpića. Počeli su da kopaju ispod, da potkopavaju i videli da je opasno da se kopa ispod temelja. Sada su došli dotle da su nam popucali zidovi I ovo je, verujte mi, u stanju da se sad sruši ceo krov. Ne znam, jednostavno ne mogu da vam opišem kako se mis ada osećamo”, rekao je uznemireno sagovornik InfoNeta.

(Kurir.rs/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track