PAS IZ SRBIJE POSTAO PRVAK SVETA: Lepotan iz Prokuplja pobedio u konkurenciji od 39.000 pasa!
Foto: Privatna Arhiva

kinologija

PAS IZ SRBIJE POSTAO PRVAK SVETA: Lepotan iz Prokuplja pobedio u konkurenciji od 39.000 pasa!

Srbija -

Na nedavno održanoj svetskoj izložbi pasa u Amsterdamu, Horreum Bently Paladin, pas vlasništvo Lazara Milosavljevića osvojio je prvu nagradu, odnosno postao je prvak sveta! On se takmičio u ogromnoj konkurenciji. Ukupno je učestvovalo 39. 000 pasa iz čitavog sveta. Ova prokupačka maza je time postao napopularniji srpski pas u ovoj godini. On je engleski bulterijer, a izložba je u organizaciji Međunarodne Kinološka Federacije FCI.

"Ovo je ogroman uspeh za srpsku kinologiju, Kinološko društvo Prokuplje i naravno za mene. Sav trud se isplatio i zaista sam ponosan na njega. Bio je brilijantan", kazao nam je vlasnik psa Lazar Milosavljević.

On dodaje da je uspeh još veći, jer je pas star svega 21 mesec.

"Za nama je svakodnevni rad, nega, briga. On je pre svega moj prijatelj. Preporučio bih mladima da se što više bave kinologijom i vole pse, jer ce im oni uzvratiti tu ljubav i pružiti mnogo sreće i zadovoljstva", poručuje Milosavljević.

On je zaljubljenik u pse i pored prvaka sveta ima još nekoliko rasnih pasa sa kojima je osvajao nagrade na međunarodnim takmičenjima. Već dvadeset godina odgaja pse. Ipak, ova je najveća i najdraža jer je reč o svetskom nivou i takmičenju koje je najveće u svetskoj kinologiji i najmasovnije za pse.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track