Najnovije vesti

REŠENA MISTERIJA PALMINOG DODATKA: Otkrio po kom sistemu nekom daje 2.000, a nekome 3.000 dinara!
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Kolona u centru jagodine

REŠENA MISTERIJA PALMINOG DODATKA: Otkrio po kom sistemu nekom daje 2.000, a nekome 3.000 dinara!

Srbija

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma, sa gradonačelnikom Ratkom Stevanovićem i saradnicima, danas je, upriličio prijem za roditelje sa više dece, stare, bolesne, bez zaposlenja, kojima je uručena i jednokratna novčana pomoć.

Roditelji sa više dece iz budžeta su dobili po 3.000 dinara po detetu a bolesni za lekove, stari i nezaposleni po 2.000 dinara i preporuku da se jave radi zaposlenja u neku od fabrika u Jagodini.

- Reč je o tradicionalnom prijemu za građane, koji organizujemo 14. godinu, pred početak školske godine i pomažemo porodice sa više dece da đacima nabave što je potrebno, objasnio je. On je dodao da je danas "za pomoć došlo oko 2.100 građana" i istakao da postoji kriterijum Gradskog centra za socijalni rad po kome se dele ove pare "a i sami znamo lično gotovo 95 odsto građana".

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Znamo i koje fabrike u Jagodini primaju radnike i upućujemo nezaposlene da se tamo jave, dodao je Marković. Fabrike italijanskih kompanije su udvostručile broj zaposlenih u poslednjih nekoliko godina, dodao je Marković i napomenuo da ima "porodica, a i danas ovde na prijemu, koje imaju po četvoro dece, ali ne žele da rade u privatnim preduzećima, hoće državni posao".

Marković je istakao da na prijemu nema građana koji se žale na infrastrukturu, "mi smo to rešili i ne možemo da shavtimo da neke opštine i gradovi u 21. veku to nisu rešile".

On je istakao da se u "Jagodini borba protiv bele kuge ne vodi savetima, već konkretno, imamo najnižu cenu vrtića, učenici ne plaćaju prevoz, trudnice i porodilje mesečno dobijaju po 12.000, dinara..." Pare obezbeđujemo tako što odbornici Skupštine grada ne primaju plate i dnevnice, takođe članovi Izvršnog veća, upravnih odbora... i mesečno uštedimo i do 10.000.000 dinara.

Stari i bolesni, koji su došli na prijem a imali su problem da se vrate kući, vraćeni su službenim automobilima Gradske skupštine. U parku ispred zgrade Gradske skupštine, građani, stare osobe, majke sa decom, okupili su se još jutros oko 5 sati. Uz skupštinsko obezbeđenja red su pravili pripadnici policije u uniformama. Dežurala je i ekipa lekara Službe hitne pomoći i saobraćajna policija. Ispred zgrade do ulaza formiran je red dugačak oko stotinu metara a tako je i po hodnicima zgrade.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dušan Aničić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...