Nije bitna pobeda, već odavanje počasti preminulom drugaru

ODRŽAN MEMORIJALNI TURNIR ZA ROBERTA MUGOŠU: Novosađani igrali basket u čast preminulog drugara (KURIR TV)

Srbija -

NOVI SAD - "Memorijalni turnir za Roberta" u basketu 3 na 3 održava se danas, na terenima na Sajmištu u Novom Sadu.

foto: S.S.

Za turnir u basketu 3 na 3, koji su ožalošćeni drugari posvetili Robertu Mugoši, prijavile su se 32 ekipe, rođeni 2002, 2003, ili 2004. godine.

foto: S.S.

"Ovo je nešto što smo želeli da posvetimo našem drugu, igraču, protivniku u košarci, Robertu, koji nas je iznenada napustio, a koji je u grob otišao sa svojom košarkaškom loptom. Nas par drugara smo organizatori, nismo želeli njegovu mamu koja je skrhana bolom uopšte da opterećujemo i uspeli smo. Drago nam je što je toliki odziv, a što niko nije došao sa namerom da pobedi, već samo da učestvuje i oda počast Robertu. Od prikupljenih para koja su se davala za kotizaciju, po ekipi 1200 dinara i prodaje majci sa Robertoivm likom, izradićemo mural sa likom Roberta Mugoše", kaže jedan od mladih organizatora.

foto: S.S.

Na terenima “Sajmišta” gde se organizvao turnir, nalazi se i štand centra “Srce”, čiji su volonteri obučeni da pružaju emotivnu podršku, pomažu osobama u krizi i rade na prevenciji samoubistva.

foto: S.S.

"Mi smo danas ovde, jer su nas deca pozvala da učestvujemo na turniru, povodom smrti Roberta, kako bismo bili tu za decu i roditelje da porazgovaramo sa njima o tome, šta se to Robertu desilo, zbog čega mladi razmišljaju o samoubistvu i zbog čega se dešavaju ovakve situacije. Ja sam poprilično bila iznenađena kada su nas deca pozvala i objasnili nam zbog čega žele da budemo sa njima i da su oni organizovali sami turnir, i da to ne bude samo turnir za Roberta, nego na neki način da svojim drugarima pokažu i ukažu na nas kako da razgovaraju, kako da se suoče sa tim što se Robertu desilo", kaže Timea Bodiš ispred centra “Srce”.

foto: S.S.

Robert Mugoša (15), košarkaš iz Novog Sada, koji se 21. avgusta, oko 19 sati obesio o cev radijatora u svom stanu, sa sobom je odneo tajnu zbog koje je odlučio da sebi oduzme život.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track