Najnovije vesti

CVETA REKORDERKA! HIT U KRAGUJEVCU: Krmača oprasila 21 prase!
Foto: D.Ilić

SVI U ČUDU

CVETA REKORDERKA! HIT U KRAGUJEVCU: Krmača oprasila 21 prase!

Srbija

Krmača Cveta oprasila je večeras 21 prase, od kojih je 17 njih preživelo. Sve se odigralo na imanju državne ustanove Zavoda za odrasle Male Pčelice u Kragujevcu. Prema rečima dr Vladice Stanojevića, i zaposleni su u samom čudu i sve snage su sada usmerene da ostala prasad preživi.

 

-Ne kaže se džaba u narodu „ko trinaesto prase“. I samo je rečeno šta je pririodno, ali ovo nam svima dođe kao neka velika nagrada za trud koji smo uložili da od Doma za odrasle kao državne ustanove napravimo respektabilno preduzeće, koje se samo izdržava i pritom zaradjuje u punu republički budžet- kaže dr Stanojević. On je na čelu tima koji je poslednjih godina od ovog najvećeg centra ove vrste u Evropi uspeo da reorganizuje poslovanje i pritom psotigne vredne rezultate. Renovirano je 15 hiljada kvadrata smeštajnog i radnog prostora, otvoreno 11 radionica, izgrađeno i renovirano pet novih paviljona, izgrađene farme, plastinici otvorena pekara, prodavnica. Sva hrana za 900 štićenika proizvodi se na imanju zavoda.

 

foto: D.Ilić

 

- Kao pravi domaćini moramo sada da pazimo i o svim prasićima. Upravo se konsultujemo kako će da doje, a prvi utisci su da ćemo uspeti. Ne guraju se mnogo, napravićemo i tu red ako treba- kaže kroz smeh dr Stanojević.

 

Ne pamti se ovakav slučaj

 

Ne pamti se da je krmača oprasila 21 prase. Prošlogodišnja pobednica bila je iz Svilajnca sa tačno 17 praseta koliko je i preživelo na imanju Zavoda za odrasle Male pčelice.

 

(Kurir.rs/D.Ilić; Foto D. Ilić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...