Najnovije vesti

GEST GIMNAZIJALACA IZ PROKUPLJA ZA SVAKU POHVALU: Pogledajte šta su kupili svojoj drugarici
Foto: B.R.

svaka čast

GEST GIMNAZIJALACA IZ PROKUPLJA ZA SVAKU POHVALU: Pogledajte šta su kupili svojoj drugarici

Srbija

PROKUPLJE – Učenici prokupačke Gimnazije u saradnji sa nastavnicima škole kupili su lap top Danici Cetković koja je jedini redovni učenik sa oštećenim vidom u Prokuplju, a koja je u trećem razredu škole. Pomoću softvera ona će biti u mogućnosti da bolje pprati nastavu.

Taj softver pretvara tekst u glas.

- Nakon bezuspešnih pokušaja u obraćanju određenim institucijama da nam obezbede lap top kao pomoćno nastavno sredstvo na inicijativu direktora škole Dragoslava Minića, Đački parlament je pokrenuo akciju. Svi su učestvovali prema svojim mogućnostima i sada Danica ima ono što zaslužuje- kazala je razredni starešina odeljenja u kojem je Danica, Dragica Anđelković.

Svečano poklon drugara uručila joj je predsednik Đačkog parlamenta Dušica Lazić.

foto: B.R.

- Svi smo primetili koliko se Danica trudi da savlada gradivo. Nadamo se da će sada mnogo laške da uči i savladava gradivo- kazala je Lazić.

Danica Cvetković je jedino slepo dete u Prokuplju koja od početka pohađa redovnu školu. Zahvaljujući svom radu i trudu, podršci koju ima u porodici, pre svega od sestre bliznakinje, ona je besprekoran đak, a osnovnu školu je završila kao đak generacije. I u Gimnaziji je sa svim peticama.

foto: B.R.

- Veoma sam zahvalna školii, mojim drugovima, a poklon koji sam dobila znači mnogo. Drago mi ej da sam okružena humanim ljudima i opravdaću poverenje svih- kazala nam je Danica.

foto: B.R.

I zaista će sigurno tako i biti jer ovaj mali boarca, veći je od mnogih starijih, a to se potvrđuje i nagradama koje dobija na republičkim takmičenjima pre svega iz srpskog jezika i književnosti.

Kurir.rs/B.R./Foto/B.R.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...