Zbog neplatiša vodu nemaju i oni koji redovno plaćaju
Foto: RTV5

Zbog neplatiša vodu nemaju i oni koji redovno plaćaju

Srbija -
Iako redovno plaćamo od prošlog utorka nemamo vodu i ne pitajte kako se snalazimo. Dopremamo vodu za piće iz Mramora, a za ostalu upotrebu ne znam ni sama, sa pumpe ili kako se već snađemo, punimo burad, užas, kaže Tanja Stojanović iz sela Krušce

NIŠ - Iako su vrućine velike, vodosnabdevanje u Nišu je redovno, rezerve vode su optimalne i neće biti restrikcija, kaže direktor Javno komunalnog preduzeća Naissus, Aleksandar Mitić. Ipak, u pojedinim prigradskim naseljima i selima u blizini Niša, poput Krušca i Novog Sela, problemi oko neplaćenih računa doneli su i isključenja vode, čak i onima koji redovno plaćaju. To se dešava jer je više desetina domaćinstava bespravno priključeno na jedan vodomer, kažu u Vodovodu.Na visokim temperaturama ima onih koji se muče i bez vode. U selu Krušce desetinama kuća, i pored redovno plaćenih računa, voda je isključena već nedelju dana."Ja redovno plaćam, ali čula sam da nemamo vodu zbog neplaćenih računa. Zašto da mi ispaštamo zbog onih koji ne plaćaju. Mi nemamo od prošlog utorka vodu i ne pitajte kako se snalazimo. Dopremamo vodu za piće iz Mramora, a za ostalu upotrebu ne znam ni sama, sa pumpe ili kako se već snađemo, punimo burad, užas", kaže Tanja Stojanović iz sela Krušce za RTV5.U Javno komunalnom preduzeću "Naissus" kažu da je do isključenja moralo da dođe zbog neplaćenih računa preko šest meseci i da zajednička merna mesta za više domaćinstava i interni dogovori donose kompleksne probleme."Mi se suočavamo sa računima koji nisu plaćeni i više od pola godine i na sve naše apele te neplatiše ne reaguju, pa je zato moralo da dođe do isključenja. Inače, mi sprovodimo vodu do mernog mesta, a ispostavi se često da se kasnije na to jedno mesto priključi i do 40 potrošača. A tu važe njihovi, interni, međusobni dogovori. Mi tu nemamo šta više, a oni koji su nezadovoljni mogu rešenje da pronađu u nadležnim službama i organima, mi tu ništa ne možemo", kaže Aleksandar Mitić, direktor JKP "Naissus".U "Naissusu" kažu da je, osim ovakvih pojedinačnih problema, vodosnabdevanje redovno, i pored pojačane potrošnje rezerve vode su optimalne."Iako beležimo najveću dnevnu potrošnju ovih dana, uspevamo da održimo system da funkcioniše bez problema. Svi imaju vodu, i bićemo jedan od retkih gradova u Srbiji koji nema restrikcije, jer su nam reserve optimalne", kaže Mitić.

U "Naissusu" ipak podsećaju potrošače da, u interesu svih, ne koriste vodu iz vodovoda za navodnjavanje i zalivanje. "U odnosu na ranije godine, kada su 3. i 4. visinska zona imale problem zbog slabijeg pritiska, ti problemi su sada rešeni i svi imaju stabilan pritisak, što se naročito odnosi na Nišku Banju", naglašavaju u "Naissusu".

http://www.youtube.com/watch?v=OgHNb5KlE7Y

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track