BORINI POZORIŠNI DANI: Tokom manifestacije biće izvedeno 6 predstava
Foto: T.S.

vranje

BORINI POZORIŠNI DANI: Tokom manifestacije biće izvedeno 6 predstava

Srbija -

„Borini pozorišni dani „ , tradicionalna manifestacija koja se u Vranju održava u čast pisca Borisava Stankovića navršava 38 godina postojanja.

Pod sloganom „Pozorištem do Pozorišta“, ovogodišnji „Borini pozorišni dani“ počinju dramskim komadom „Božji ljudi“, koji je rađen po delu književnika Borisava Stankovića . Na programu će, od 21. do 26. oktobra, biti šest predstava, od kojih su četiri u produkciji teatra iz Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije. Drugog dana manifestacije će se predstaviti Kruševačko pozorište i Art tema Beograd predstavom „I svaki put kao da je prvi“.

Na repertoaru će se 23. oktobra, naći NORD OST (Severoistok), komad nastao po istinitim svedočenjima preživelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. godine, koji su priredili Bitef teatar i Beoart.

Četvrtog dana, predstavom „Maslačak i retard“ gostovaće Puls teatra iz Lazarevca. Istog dana biće odigrane i dve predstave za decu Pan teatra. Vranjska publika u četvrtak, 25. oktobra, biće u prilici da pogleda predstavu reditelja Nebojše Bradića „Banović Strahinja“, u kojoj igraju glumci Narodnog pozorišta iz Prištine i Šabačkog pozorišta. Predstava „Kako održati fikus“ Narodnog pozorišta iz Užica na programu je poslednjeg dana manifestacije. U sklopu pratećeg programa na „Borinim pozorišnim danima“ biće postavljena izložba Muzeja pozorišne umetnosti i predstavljena knjiga „Pozorišni direr“, autora Saše Milosavljevića.

Organizacioni odbor manifestacije je odlučio da se ponovo uvedu nagrade. Nakon svake odgledane predstave publika će glasanjem ocenjivati pozorišni komad. Predstave će biti odigrane u sali Doma vojske. Cena pojedinačne karte je 500, a komplet ulaznica je 2.000 dinara.

Kurir.rs/T.S./Foto: T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track