"INTERAGRO 2018": Mirović i Cvijanovićeva otvorili 17. Međunarodni poljoprivredni sajam u Bijeljini!
Foto: Promo

"INTERAGRO 2018": Mirović i Cvijanovićeva otvorili 17. Međunarodni poljoprivredni sajam u Bijeljini!

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović otvorili su danas 17. Međunarodni poljoprivredni sajam "Interagro 2018" u Bijeljini.

Pokrajinska vlada posvećena je Sporazumu koji ima sa Vladom Republike Srpske, a koji je deo ukupnih odnosa koji imaju Republika Srbija i Republika Srpska, izjavio je ovom prilikom predsednik Mirović.

On je istakao da na sajmu u Bijeljini učestvuje više od 20 kompanija i udruženja iz AP Vojvodine, u organizaciji Privredne komore Vojvodine, koja je i partner ovogodišnjeg sajma.

  • Cilj Pokrajinske vlade je održati i unaprediti kontakte između privrednika - kaže Mirović I dodaje da Pokrajinska vlada i Vlada Republike Srpske moraju intenzivnije da rade na infrastrukturnom povezivanju, istakavši da je izgradnja autoputa od Novog Sada preko Rume do Bijeljine jedan od prioriteta:
foto: Promo
  • Zbog zajedničke budućnosti na ovom značajnom projektu moramo da radimo zajedno, jer će izgradnjom autoputa biti mnogo više kompanija i privrednika iz Srbije u Semberiji. Pokrajinska vlada i Vlada Republike Srbije završile su i projektnu dokumentaciju za deonicu od Novog Sada do Šapca.

Zahvalivši se predsedniku Miroviću na podršci, predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je sajam u Bijeljini prilika da se povežu privrednici i poljoprivrednici, ali i da se uspostavi intenzivnija saradnja između lokalnih samouprava, institucija i udruženja u svim drugim oblastima od zajedničkog interesa.

  • Vlada Republike Srpske, Pokrajinska vlada i Vlada Srbije dobro sarađuju i prisustvo predsednika Mirovića to potvrđuje. Zajedno radimo na svim poljima kako bi se privredno i infrastrukturno što bolje povezali - kaže Cvijanovićeva.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track