REDOVI U JAGODINI ZA BESPLATNE PREGLEDE: Bez uputa i knjižice danas išli da se pregledaju kod lekara (FOTO)
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

akcija širom srbije

REDOVI U JAGODINI ZA BESPLATNE PREGLEDE: Bez uputa i knjižice danas išli da se pregledaju kod lekara (FOTO)

Srbija -

JAGODINA - Među više od sto zdravstevnih ustanova u Srbiji u kojima se danas obavljaju besplatni preventivni pregledi građana su i bolnice u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu u Pomoravskom okrugu.

Pred ordinacijama i kliničkim laboratorijama su dugi redove već od devet sati, rekli su rukovodioci ovih ustanova. "U ovu akciju smo uključeni od početka i interesovanje je zaista veliko", izjavio je direktor Bolnice u Jagodini Miloš Lukić.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

On je podsetio da su građani Jagodine navikli na ovakve preglede, jer ih su i ranije i to svake druge godine organizovali Skupština grada, Dom zdravlja i bolnica.

On kaže da je pogodnost za građane što ovakvi pregledi mogu da se obave bez uputa, bez zdravstvene knjižice i što je sve besplatno, a posebno ističe da su mnogi na vreme započeli lečenje zahvaljujući ovim besplatnim pregledima.

Pacijenti su, takođe, zadovoljni, jer mogu da jednim dolaskom u zdravstvenu ustanovu obave najmanje tri specijalistička pregleda i to bez zakazivanja i čekanja.

"Ne dolaze da kontrolišu zdravlje samo građani Jagodine, već i drugih opština Pomoravskog okruga", naveo je Lukić.

Podsetio je da je u dosadašnjim ovakvim akcijama bilo u proseku 400 do 500 ljudi dnevno, a toliko, možda i više, biće pregledano i danas do 16 sati.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dušan Aničić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track