Dva odbornka DS u Nišu prešla u URS

Preletači

Dva odbornka DS u Nišu prešla u URS

Srbija -
U Gradskom odboru DS očekuju formalnu potvrdu iz URS da su Živojin Ristić i Grade Stojanović postali članovi tog političkog saveza

NIŠ - Predsednik Opštinskog odbora DS u niškoj opštini Crveni Krst Živojin Ristić i drugi odbornik te stranke Grade Stojanović prešli su u Ujedinjene regione Srbije, potvrđeno je Južnim vestima u Gradskom odboru ove stranke.

Niko od zvaničnika Demokratske stranke i Ujedinjenih regiona Srbije u Nišu za sada ne želi da javno potvrdi, niti komentariše preletanje odbornika u Opštini Crveni Krst.

U Gradskom odboru DS kažu da očekuju formalnu potvrdu iz URS da su Živojin Ristić i Grade Stojanović postali članovi tog političkog saveza.

Prema nezvaničnim informacijama pomenuta dvojica odbornika već su izbrisana iz članstva u DS, zbog, kako je rečeno, "pristupanja drugoj partiji".

Branislav Jovanović, lider Regiona u Nišu, nije želeo da komentariše ova saznanja.- Ja ne mogu da komentarišem te spekulacije. Svako je vlasnik svog mandata i tu stvari mogu da se menjaju - kaže Jovanović.

Živojin Ristić, inače formalno i dalje predsednik Opštinskog odbora DS u Crvenom Krstu, tvrdi da nije prešao u URS, već da samo "podržava tu opciju".

- Mi smo samo odlučili da podržimo URS u Skupštini Opštine, da mogu da imaju većinu, ali nismo napustili DS - kaže Ristić.Na pitanje da li je za tu podršku dobio saglasnost Gradskog ili Izvršnog odbora stranke, kako je predviđeno Statutom, Ristić je odgovorio da nije.

- Ne, nismo dobili ničiju saglasnost. Uradili smo to na svoju odgovornost - rekao je Ristić.

Podsetimo, od 21 odborničkog mesta na izborima za Skupštinu Opštine Crveni Krst najviše je osvojila SNS - 7, na drugom mestu bio je URS sa 6, SPS je dobio 3 odbornika, Radikali i Demokrate po 2, a DSS jednog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track