Palma uručio po 1.200 evra roditeljima novorođenih beba

Jagodina

Palma uručio po 1.200 evra roditeljima novorođenih beba

Srbija -
Tokom juna ove godine u Jagodini se rodilo 50 beba, a juna prošle godine rođeno je 29 beba, rekao predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma

JAGODINA - Roditeljima u Jagodini čija su deca rođena tokom juna danas je uručena pomoć gradske uprave od po 1.200 evra.Pomoć je uručio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković, a sredstva su izdvojena na osnovu odluke u oktobru prošle godine u cilju povećanja nataliteta, a stupila je na snagu u junu ove godine.Po ovoj odluci "pravo na finansijsku pomoć ostvariće roditelji novorođene dece koja su rođena od 1. juna do 31. decembra 2012. godine, a koji na teritoriji Jagodine imaju prebivalište najmanje dve godine".Novorođenčad u Jagodini do sada su iz budžeta grada dobijala po 200 evra. Marković je rekao da su za ovu odluku glasale sve partije."Porodica je osnov svega i smisao života je u porodici. Voleo bih da u svakoj porodici ima najmanje troje dece", kazao je Marković.Prema njegovim rečima, tokom juna ove godine u Jagodini se rodilo 50 beba, a juna prošle godine rođeno je 29 beba. Skupština grada već godinama sprovodi socijalni program u cilju borbe protiv bele kuge i pomoći socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva.Nezaposlene trudnice dobijaju 12.000 dinara godinu dana, prosečna cena boravka dece u jagodinskim vrtićima iznosi 1.800 dinara i nije menjana od 2004. godine, učenici idu besplatno na more, ne plaćaju autobuski prevoz, finansijski se pomaže porodicama sa više dece.

Predsednik Skupstine grada je podsetio da je Jagodina za svoj socijalni program dobila i priznanje "Grad budućnosti".

"Da nismo uzaludno trošili novac pokazuje i popis iz prošle godine na kome Jagodina ima više stanovnika nego na prethodnom popisu", kazao je Marković.Sredstva za isplatu pomoći od 1.200 evra u dinarskoj protivvrednosti obezbeđena su u budžetu grada. Porodice su dobile po 122.000 dinara, što je iznos izračunat po srednjem kursu od oktobra prošle godine kada je odluka doneta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track