TEŠKO OŠTEĆENA MAPA GRADA VRANJA: Mozaik na meti huligana
Foto: T.S.

vandalizam

TEŠKO OŠTEĆENA MAPA GRADA VRANJA: Mozaik na meti huligana

Srbija -

VRANJE - Mapu Vranja koja je u mozaik tehnici urađena na platou ispred spomenika Čika Miti u blizini zgrade Načelstva i Gradske uprave, teško su oštetili nepoznati huligani. Iako je mapa urađena pre nekoliko decenija, još 1975. godine, do sada nije bila na meti huligana. Ona je jedan od simbola grada kojim su oduševljeni turisti koji posećuju Vranje.

foto: T.S.

Mozaiku nedostaje čitav jedan deo koji je, bez sumnje, namerno uz upotrebu jake fizičke sile, slomljen i bukvalno iščupan iz celine. Oštećeni su i ivičnjak mozaika i bočni delovi strukture.

Poslednji put mapa Vranja rekonstruisana je u januaru povodom obeležavanja značajnog jubileja 140 godina oslobođenja grada od Turaka.

foto: T.S.

Planirano je da u nekom budućem periodu mapa grada Vranja bude kompletno obnovljena. Mozaik se nalazi u centru grada nedaleko od zgrade Policijske uprave i glavnog šetališta. Teško je reći kome smeta mozaik grada. Policija radi na otkrivanju počinilaca ovog vandalskog čina.

U PU Vranje kažu da se radi se o krivičnom delu uništenje i oštećenje tuđe stvari. O slučaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo koje je naložilo podnošenje krivične prijave protiv nepoznatog izvršioca.

(Kurir.rs/T.S./Foto: T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track