DA BUDE ČISTO: Japan donirao opštini Osečina kontejnere i sredstva za kupovinu kamiona za prikupljanje smeća
Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

POKLON

DA BUDE ČISTO: Japan donirao opštini Osečina kontejnere i sredstva za kupovinu kamiona za prikupljanje smeća

Srbija -

BEOGRAD - Vlada Japana donirala je opštini Osečina sredstva za nabavku kamiona za prikupljanje smeća i 30 kontejnera vredne više od 72.000 evra, saopštilo je danas Ministarstvo zaštite životne sredine.

Ugovor od donaciji potpisali su danas savetnik ambasade Japana u Srbiji Tecuja Cubota i predsednik opštine Osečina Dragan Aleksić.

"Očekujemo da će ova donacija doprineti obezbedjivanju čistog, uredjenog i zdravijeg životnog okruženja u Osečini, a realizovan projekat dodatno ojačati prijateljske odnose Srbije i Japana", rekao je Cubota. Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kazao je da je Srbiji potrebna pomoć i podrška od tehnološki razvijenih zemalja kao što je Japan.

foto: MArina Lopičić

"Pomoć u zaštiti životne sredine izražena konkretno u dodeljenim sredstvima za rešavanje ključnih pitanja životne sredine u Osečini, primer je pomoći koju Japan ukazuje našoj zemlji, i zato koristim priliku da se zahvalim na svemu što Japan čini za našu zemlju, a to nije malo", istakao je Trivan.

Vlada Japana dodeljuje pomoć u okviru projekata za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) radi rešavanja životnih pitanja stanovništva u vezi s zaštitom životne sredine, obrazovanjem, zdravstvenom i socijalnom zaštitom, a od 1999. godine Srbiji je donirala 13,4 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, ukupan iznos japanske pomoći Srbiji od 1999.godine je više od 507 miliona evra.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track