Jerkov traži uvođenje vanrednog stanja zbog vrućine

Apel

Jerkov traži uvođenje vanrednog stanja zbog vrućine

Srbija -
Vanredno stanje ne znači da ima mesta bilo kakvom uzbunjivanju javnosti, već naprotiv, samo bolju organizaciju nadležnih službi kako bi svakodnevni život bio olakšan u danima dok traju ovako visoke temperature, navela predsednica Skupštine Grada Novog Sada Aleksandra Jerkov

NOVI SAD - Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Aleksandra Jerkov aplevala je danas na ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića i načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Predraga Marića da u Vojvodini bude proglašeno vanredno stanje zbog tropskih vrućina.

Ovaj apel usledio je, kako se navodi u saopštenju za javnost iz kabineta predsednice novosadske skupštine, posle konsultacija s predsednicima skupština opština nekoliko vojvođanskih gradova od kojih je obaveštena da je i u njihovim gradovima stanje teško i da, kao i u Novom Sadu, temperatura na asfaltu prelazi 40 stepeni Celzijusa.

Kako se ističe u saopštenju, većina predsednika skupština opština sa kojima je razgovarala Jerkov, složila se u oceni da je neophodno da nadležno republičko ministarstvo preduzme mere iz svoje nadležnosti i omogući građanima da lakše podnesu dolazeće vrućine, budući da se naredni tropski talas očekuje od 15. jula.

Ona je uputila i pismo predsedniku Skupštine AP Vojvodine Ištvanu Pastoru, u kome ga je informisala o apelima koje je uputila Dačiću i Mariću i zamolila ga da se svojim autoritetom angažuje oko iste problematike.

"Treba napomenuti i da vanredno stanje ne znači da ima mesta bilo kakvom uzbunjivanju javnosti, već naprotiv, samo bolju organizaciju nadležnih službi kako bi svakodnevni život bio olakšan u danima dok traju ovako visoke temperature", navedeno je u pismu Dačiću i Mariću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track