ČITAVO NASELJE 15 GODINA PIJE VODU SA JEDNE ČESME: Stanovnike vranjanskog Čerenca napokon će nakačiti na vodovod (FOTO)
Foto: T.S.

komunalni problemi

ČITAVO NASELJE 15 GODINA PIJE VODU SA JEDNE ČESME: Stanovnike vranjanskog Čerenca napokon će nakačiti na vodovod (FOTO)

Srbija -

Gradsko veće Vranja na poslednjoj sednici prihvatilo je zahtev građana naselja “Čerenac” u tom gradu da se stambene zgrade priključe na vodovodnu mrežu i zaključak je prosleđen JP “Vodovod”.

foto: T.S.

“Sve predložene aktivnosti biće završene u što kraćem roku, a u planu je i da stambene zgrade u “Čerencu” dobiju struju i budu priključene i na kanalizacionu mrežu”, rekla je na konferenciji za novinare članica Gradskog veća Zorica Jović.

foto: T.S.

U radničkom naselju Čerenac u Vranju tridesetak porodica više od 15 godina živi bez struje i vode. Vodom se snabdevaju iz zajedničke česme u dvorištu zgrada, a strujom iz akumulatora.

foto: T.S.

U dve lamele ovde još uvek bespravno živi tridesetak porodica nekadašnjih “Jumkovih“ radnika, a u treću su se uselili beskućnici. Kurir je već pisao o mukama stanovnika pomenutog naselja koji godinama žive u katastrofalnim uslovima, koriste sveće umesto sijalica, a vodom se snabdevaju sa česme koja se nalazi u dvorištu zgrada, puneći svakodnevno flaše i balone.

foto: T.S.

Prema rečima nadležnih radnici su se bespravno uselili pre dobijanja upotrebne dozvole za lamele. Svi oni koji su se slučajno našli u “Čerencu” bili su zapanjeni slikom koju su zatekli, stanari naselja sa svojim porodicama preko deceniju i po žive u uslovima, nedostojnim za čoveka.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja