LJUDI, NEKO ĆE IZGUBITI GLAVU: U okolini Kikinde dva lančana sudara zbog paljenja strnjike!
Foto: S.U.

Apel na poljoprivrednike: ne palite vatru na otvorenom

LJUDI, NEKO ĆE IZGUBITI GLAVU: U okolini Kikinde dva lančana sudara zbog paljenja strnjike!

Srbija -

KIKINDA- Iako je paljenje strnjike i suve trave strogo zabranjeno, te loše navike neki neodgovorni pojedinci očigledno nemaju namere da se odreknu. Slika njiva okovanih vatrom i gustim dimom, koji često prekrije i puteve, nažalost, dominira u okolini Kikinde i ove jeseni.

foto: S.U.

Branislav Čolak, predsednik Vatrogasnog saveza Kikinde i sekretar Vatrogasnog saveza Vojvodine, kaže za Kurir da su se u roku od samo šest dana, u okolini Kikinde, dogodila dva lančana sudara:

- Svake jeseni smo suočeni sa paljenjem suve trave i biljnih ostataka, ali ovo već postaje zabrinjavajuće. Neodgovorni paori upale njive. Uopšte ih ne interesuje šta će biti sa vatrom. Posledice takvog neodgovornog ponašanja zaista mogu da budu nesagledive - podvlači Čolak i nastavlja:

foto: S.U.

- U subotu se na putu između Banatskog Velikog Sela i Kikinde dogodio lančani sudar, u kom su učestvovali traktor i pet putničkih vozila. Gust dim bukvalno je okovao atar i put u dužini dva do tri kilometra, pa je dvadesetak vatrogasaca požar gasilo tri sata. Identična situacija desila se 1. oktobra između Bašaida i Melenaca. Tada se sudarilo osam vozila, a nekoliko ljudi je zadobilo povrede. Na lice mesta je izašlo čak osam vatrogasnih vozila iz Kikinde, Zrenjanina, Melenaca i Bašaida. Jedva smo uspeli da obuzdamo požar - rekao je Čolak.

foto: S.U.

Ljudi, neko će izgubiti glavu

Apelujem na sve poljoprivrednike da ne pale strnjišta jer posledice mogu da budu nesagledivih razmera. Neko na ovaj način može da izgubi glavu. Paljenje vatre na otvorenom je najstrože zabranjeno. Predviđene su rigorozne novčane, pa čak i zatvorske kazne - upozorava Čolak.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track