HOROR ISPRED PANČEVAČKOG VRTIĆA: Devojčica pronašla špric i iglu, pa pokušala da uradi JEZIVU STVAR! Drugu ujeo pas lutalica! Roditelji u panici
Foto: Kurir/D.K., Profimedia

užas

HOROR ISPRED PANČEVAČKOG VRTIĆA: Devojčica pronašla špric i iglu, pa pokušala da uradi JEZIVU STVAR! Drugu ujeo pas lutalica! Roditelji u panici

Srbija -

PANČEVO - Odlazak u vrtić već godinama predstavlja rizik za mališane koji pohađaju obdanište "Slavuj" u pančevačkom naselju Kotežu, obzirom da je ova predškolska ustanova neograđena, te se kao dvorište koristi gradski park.

Pored mogućnosti da deca jednostavno odšetaju, postoji opasnost od pasa lutalica koji su se u ovom parku nastanili, ali i od raznih predmeta koji se tu mogu naći, prenose beogradski mediji.

"Devojčica je pronašla špric. Kako sam čuo, pokušala je zubima da odvoji iglu od šprica. To je neverovatno, jedini vrtić u gradu koji nema ogradu. U tom parku su psi lutalice koje stanari obližnjih zgrada hrane i time zadržavaju tu. Napravljene su i neke kućice za pse, pa sada deca i psi trče zajedno po parku. Jednu devojčicu je i ujeo pas. Deca nisu uopšte zaštićena", tvrdi Slađan Đurić koji i sam ima dvoje dece u tom vrtiću.

foto: AP/Ilustracija

Zabrinutost zbog bezbednosti dece dele svi roditelji, a jedna od majki, koja je želela da ostane anonimna, istakla je da je pomenuta devojčica iglu i špric pronašla prošle nedelje, te da će se roditeljski sastanak povodom tog događaja tek održati.

"Mi ne krivimo vrtić, oni ne mogu ništa da urade, ali jednostavno ne možemo biti mirni kada znamo šta sve može da se dogodi deci u tom parku. To je javni park, dolazi ljudi o kojima ne znamo ništa, a naša deca se tu bezbrižno igraju, nesvesna opasnosti koja vreba sa svih strana. Kada dve vaspitačice izađu sa 50 mališana, jasno je da ne mogu da vode računa šta će svako dete raditi u svakom trenutku. Devojčicu je prošle godine ujeo pas i to je samo dokaz da su stvari izmakle kontroli", naglasila je ona.

Jelena Tahirović, uplašena majka čije je dete pronašlo špric u istom parku, potvrdila je da se nemili događaj odigrao u prepodnevnim časovima i da je devojčica krvavu iglu odvojila od šprica ustima.

"Pohvalila se kada je stigla kući da niko drugi nije mogao da je odvoji, te da je ona uspela. Kasnije je vaspitačica uzela iglu i bacila u kantu", rekla je Jelena.

Roditelji su slučaj prijavili MUP-u, a iz MUP-a su ih uputili na Kliniku za infektivne bolesti, kako bi proverili zdravlje devojčice. Ona je srećom dobro, ali su roditelji zabrinuti.

Vrtić "Slavuj" u naselju Kotež pripada predškolskoj ustanovi "Dečja radost", prima okvirno oko 270 mališana i već 45 godina čeka na ogradu.

Premda je prema najavama Sektora za urbanizam izgradnja ograde trebalo da počne 2016. godine, još uvek nema nikakvog pomaka po tom pitanju.

Ovim povodom oglasila se i Danijela Đaković, v.d. direktora, i tom prilikom uputila je apel građanima da obrate pažnju gde odlažu smeće.

"Dete jeste pronašlo iglu sa poklopcem u okolini vrtića. U pitanju je insulinska igla. Dete je iglu predalo vaspitačici i nije došlo u kontakt sa otvorenom iglom, a samim tim nije narušena bezbednost deteta. Što je najvažnije, dete je dobro ", naglasila je direktorka.

foto: Profimedia

U nastojanju da razjasni pitanje koje već godinama muči stanovnike Koteža, ona je kratko prokomentarisala i problem ograde vrtića.

"Od kada sam ja stupila na dužnost, u komunikaciji sam sa Gradom. Obezbeđena su sredstva, sprovodi se javna nabavka i u najskorijem roku biće sve rešeno", završila je Danijela Đaković.

(Kurir.rs/Blic/Foto: D.K./Profimedia, ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track