VRANJE: Izmenama statuta grada manji broj pomoćnika gradonačelnika
Foto: T.S.

odluka

VRANJE: Izmenama statuta grada manji broj pomoćnika gradonačelnika

Srbija -

Prema rečima gradske većnice Danijele Milosavljević, izmene Statuta grada Vranja doneće smanejnje broja gradskih većnika sa dosadašnjih 11 na 9, a pomoćnika gradonačelnika sa 5 na 3.

"Najveće izmene tiču se organa upravljanja, tako se broj gradskih većnika sa dosadašnjih 11 smanjuje na 9 i umesto dosadašnjih 5 pomoćnika gradonačelnika, predviđena su 3 za Grad Vranje. Za gradsku opštinu Vranjska Banja, izmenama je predviđeno povećanje broja odbornika sa 15 na 19 i smanjenje broja pomoćnika predsednika gradske opštinesa 3 na 1”, rekla je Milosavljevićeva.

foto: T.S.

Dejan Tričković predsednik Skupštine grada Vranja ističe da se izmene koje donosi Nacrt Statuta grada Vranja odnose i na potrebu za usklađivanjem sa novom zakonskom regulativom.

“Pored donošenja Zakona o izmenama i dopunama zakona o lokalnoj samoupravi koji je stupio na snagu 28. juna, izmenjeni su i drugi zakoni koji su vezani za rad i funkcionisanje lokalne samouprave. Zato se javila potreba za usaglašavanjem Statuta grada Vranja sa novim zakonskim normama. Suština ovih promena je da se osnaži učešće građana i njihov uticaj na rad Gradske uprave, organa grada, skupštinskih radnih tela i učestvovanje u donošenju odluka u lokalnoj samoupravi “, rekao je Tričković.

foto: T.S.

Nakon javne rasprave, Gradsko veće utvrđuje predlog Statuta i predsednik Skupštine grada prosleđuje ga Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu na mišljenje. Primedbe sugestije i predlozi na izmene Statuta grada mogu se dostaviti pisanim putem do 12. oktobra na adresu Kralja Milana br.1 ili na mail predsednikskupstine@vranje.org.rs .

Kurir.rs/T.S./Foto:T.S

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track