Najnovije vesti

MLAĐI OD 16 GODINA NEMAJU ŠTA DA TRAŽE U GRADU POSLE 22 ČASA: Roditelji u Novom Sadu podržavaju zabranu večernjih izlazaka dece
Foto: Shutterstock

poziv da grad usvoji predložene mere

MLAĐI OD 16 GODINA NEMAJU ŠTA DA TRAŽE U GRADU POSLE 22 ČASA: Roditelji u Novom Sadu podržavaju zabranu večernjih izlazaka dece

Srbija

Savet roditelja đaka osnovnih i srednjih škola Novog Sada podržao je predlog Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama da se mlađima od 16 godina zabrani da bez pratnje punoletne osobe koja za njih odgovara, zimi budu van kuće posle 22 časa, a tokom leta posle ponoći.

 

Savet je u saopštenju podržao i predlog da se maloletnicima zabrani ulazak u ugostiteljske objekte nakon 22 časa.

 

foto: Shutterstock

Roditelji su podržali mere za borbu protiv narkomanije i alkoholizma kod mladih, po "Islandskom modelu", koje je predložilo Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu.

 

"Apelujemo na Grad da predložene mere usvoji i detaljno razradi, pri čemu posebno treba da se vodi računa da se deci prvo ponudi alternativa", piše u saopštenju.

 

Roditelji tako predlažu "da se obavežu škole da obezbede besplatno bavljenje sportom učenicima svih uzrasta, obavezna takmičenja u svim sportskim disciplinama između škola, da organizuju vannastavne aktivnosti u vidu radionica u kojima će ispoljiti svoju kreativnost, da deo nastave izvode u prirodi i da organizuju obuku svih roditelja o problemu narkomanije i alkoholizma".

Savet roditelja je od gradskih vlasti zatražio i da obezbede deci kolektivne posete muzejima i drugim ustanovama kulture.

 

foto: Shutterstock

Na konstitutivnoj sednici Opštinskog saveta roditelja đaka osnovnih i srednjih škola Novog Sada za tekuću školsku godinu, u sredu je za predsednicu izabrana Jelena Desnica, a Dragana Ćorić za njenu zamenicu.

 

(Kurir.rs/Beta)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...