VELIKO PRIZNANJE ZA VIŠI SUD U VRANJU: Drugi u Srbiji po povećanju broja rešenih predmeta
Foto: T.S.

nagrada

VELIKO PRIZNANJE ZA VIŠI SUD U VRANJU: Drugi u Srbiji po povećanju broja rešenih predmeta

Srbija -

Drugu nagradu Vrhovnog kasacionog suda u kategoriji „Povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine“ dobio je Viši sud u Vranju. Viši sud u Beogradu ima najbolje rezultate, a na trećem mestu je Prekršajni sud u Novom Sadu. Na godišnjem savetovanju sudija u Vrnjačkoj Banji dodeljene su nagrade najboljima.

Priznanje je stiglo zahvaljujući angažovanju svih zaposlenih i mi smo na nagradu veoma ponosni, izjavila je predsednica ovog suda Dragana Ilić Marković na konferenciji za novinare. Rad sudova u Srbiji je ocenjivan u periodu od 1. jula 2017. do 31. jula 2018 godine.

Nagrada je novčana. Nije još uvek saopšteno o kom iznosu se radi, ali će sredstva biti iskorišćena na tehnološko unapređenje rada suda, rekla je Ilić Marković.

U proteklih godinu dana Viši sud u Vranju rešio je preko 17 hiljada predmeta, na kojima je radilo devet sudija, uz pomoć i podršku saradnika i svih zaposlenih.

„Na dan 1. jula 2017. godine Viši sud u Vranju je imao u radu 9. 764 predmeta. U međuvremenu primljeno je još 11. 099, tako da smo u radu imali 20.863 predmeta. Od toga je rešeno 17.011 predmeta, a na dan 30. juna 2018. godine ostalo je u radu 3.852 predmeta. Ovaj rezultat ostvarilo je devetoro sudija, koji su sav taj teret izneli u periodu od godinu dana“ rekla je predsednica Višeg suda u Vranju Dragana Ilić Marković.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track