NAČELNIK NOVOPAZARSKE POLICIJE REAGOVAO NAKON SKANDALA U SKUPŠTINI GRADA: Niko nije tražio da se angažuje policija tokom sednice
Foto: Vlada Šporčić

zamalo tuča

NAČELNIK NOVOPAZARSKE POLICIJE REAGOVAO NAKON SKANDALA U SKUPŠTINI GRADA: Niko nije tražio da se angažuje policija tokom sednice

Srbija -

Rešad Džanković, načelnik Policijske uprave Novi Pazar, izjavio je, povodom jučerašnjeg prekida sednice Skupštine grada, da policija nije bila obaveštena o tome da skupštinsko obezbeđenje ne može da održi red na sednici i da je zato neophodno da se angažuju policijski službenici.

On je, takođe, najavio da je Policijska uprava preduzela mere radi utvrđivanja činjeničnog stanja i da će postupiti u skladu sa zahtevima nadležnog tužilaštva.

Džanković je podsetio da je, tokom održavanja redovne sednice Skupštine grada Novog Pazara, došlo je do prekida sednice na taj način što je više građana koji podržavaju različite odborničke grupe, bez poziva ušlo u salu Skupštine i prekinulo sednicu.

"Budući da policija nije prethodno obaveštena od strane skupštinskih organa o interesovanju građana da u većem broju prisustvuju održavanju sednice, ukazujemo da nije u nadležnosti policije da odlučuje o prisustvu građana sednici skupštine, već da tu odluku isključivo mogu doneti nadležni skupštinski organi, u skadu sa svojim poslovnikom", istakao je Džanković.

On je napomenuo da su za održavanje reda tokom skupštinskih sednica jedinica lokalnih samouprava, nadležni njihovi skupštinski organi i službe koje su osnovali (skupštinsko obezbeđenje), a da u slučaju da navedeni organi u skladu sa poslovnikom donesu odluku da sednica ne bude javna zbog razloga bezbednosti, policija preduzima mere iz svoje nadležnosti.

"U ovom slučaju predsednica Skupštine grada Novog Pazara nije dostavila pisani zahtev da nije u mogućnosti da angažovanjem svojih službi održi red na sednici i da je zato neophodno da se tokom sednice angažuju policijski službenici", istakao je Džanković.

U vezi sa događajima koji su uslovili prekid rada sednice, Policijska uprava Novi Pazar želi da obavesti javnost da je u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, preduzela mere radi utvrđivanja činjeničnog stanja i postupiće u skladu sa zahtevima nadležnog tužilaštva, ističe se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track