GOREO TRAFO U DUDOVOJ ŠUMI: Stanari Tolstojeve ostali bez struje
Foto: MUP

višečasovne radove

GOREO TRAFO U DUDOVOJ ŠUMI: Stanari Tolstojeve ostali bez struje

Srbija -

SUBOTICA - U subotičkoj Mesnoj zajednici Dudova šuma, u Tolstojevoj ulici, sinoć su se zapalili strujni kablovi u trafo-stanici, pa je veći broj stanovnika te ulice, koji se odatle snabdevaju električnom energijom, ostao bez struje do danas.

Iz Vatrogasne službe kažu za Kurir, da su na mesto gde je izbio požar otišli na dojavu građana, da je vatrogasna intervencija brzo rešena, nakon što su stigle ekipe električara, koje su imale složeniji posao. Tehničari iz Elektrovojvodine su morali da isključe struju da bi vatrogasna jedinica ugasila plamen koji je izbio.

Uzrok požara nije saopšten, ali se nezvanično tvrdi, da su se zapalili kablovi ispod asfalta, u kanalu za elektroinstalacije. Intervencija je zahtevala višečasovne radove, pa je tek nakon više od šest sati ekipa električara otklonila kvar.

Meštani koji žive u Tolstojevoj kažu, da su deca na ulici čula snažan prasak, nakon kojeg je nestalo struje u kućama i toj ulici.

- Kada smo videli da kulja gust dim sa mesta praska, neko od suseda je odmah pozvao Elektrovojvodinu, a vatrogasci su već bili na mestu gde se dimilo. Nismo ni dočekali da dođe struja, jer kvar nije ni do ponoći rešen, kažu stanari iz te ulice.

Bila je potrebna i adekvatna elektrooprema za saniranje stanja i štete, ali iza jedan sat posle ponoći šteta i kvar su otklonjeni. Građani kažu da su na toj lokaciji preopterećeni vodovi, da već duže vreme imaju problema sa strujnim naponom.

(Kurir.rs/N.H./Foto: MUP/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja