RASPISANI IZBORI U ČETIRI OPŠTINE: Lučani, Kladovo, Kula i Doljevac glasaju za lokalne vlasti 16. decembra
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

opozicija najavljuje bojkot

RASPISANI IZBORI U ČETIRI OPŠTINE: Lučani, Kladovo, Kula i Doljevac glasaju za lokalne vlasti 16. decembra

Srbija -

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za odbornike skupština opština Lučani, Kula, Kladovo i Doljevac, za 16. decembar, saopšteno je danas iz parlamenta.

Odluka o raspisivanju izbora u ovim lokalnim samoupravama stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku", kada počinju da teku i rokovi za obavljanje izbornih radnji.

Izbori u opštinama Lučani, Kula, Kladovo i Doljevac biće u nadležnosti organa za sprovođenje izbora na osnovu odredaba Zakona o lokalnim izborima.

Gojković je izbore raspisala na osnovu Zakona o lokalnim izborima i Zakona o lokalnoj samoupravi.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dragan Kadić

SZS: Nelegalno raspisani izbori u tri opštine, moguć bojkot

Savez za Srbiju tvrdi da je predsednica Skupštine Maja Gojković nelegalno raspisala izbore u Kuli, Kladovu i Doljevcu i najavljuju bojkot tih izbora.

SZS, naime, tvrdi da u tim opštinama nisu postojali uslovi za vanredno raspisivanje izbora, već su oni veštački napravljeni, a da su jedino lokalni izbori u Lučanima raspisani po redu i redovnoj proceduri.

U SZS kažu da je to igranje s novcem građana, pitaju da li će neko snositi odgovornost i poručuju da će odluku o eventualnom bojkotu izbora u tri opštine saopštiti blagovremeno, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track