SASTANAK: Mirović i Zigl o intenziviranju odnosa AP Vojvodine i pokrajine Gornja Austrija!
Foto: Promo

SASTANAK: Mirović i Zigl o intenziviranju odnosa AP Vojvodine i pokrajine Gornja Austrija!

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa predsednikom Parlamenta Savezne pokrajine Gornja Austrija, Viktorom Ziglom, sa kojim je razgovarao o produbljivanju saradnje u oblastima privrede, obrazovanja, zaštite životne sredine, informacionih tehnologija i kulture.

- Cilj Pokrajinske vlade je da i u formalnom i u suštinskom smislu proširi saradnju sa Vladom Gornje Austrije, kroz potpisivanje sporazuma kojim će biti konkretizovana saradnja i definisani koraci za intenziviranje odnosa dve pokrajine - rekao je predsednik Mirović.

foto: Promo

Kada je reč o broju stranih investicija u pokrajini, dodao je on, austrijske kompanije nalaze se pri samom vrhu i zapošljavaju 5.000 ljudi.

- Austrija je značajan partner Republike Srbije i AP Vojvodine i privredno-poslovna saradnja između pokrajina je ključan faktor za razvijanje tih odnosa na korist svih građana - naveo je Mirović.

Zahvalivši se delegaciji Gornje Austrije na poseti, predsednik Mirović rekao je da Pokrajinska vlada ima tradicionalno dobre regionalne odnose sa austrijskim pokrajinama, te da postoji prostor za intenziviranje tih odnosa i u oblasti prerađivačke industrije u poljoprivredi, ali i obnovljivih izvora energije.

- Ukoliko želimo da se razvijamo, zajedno moramo raditi na međuregionalnoj saradnji i povezivanju pokrajina kroz uspostavljanje saradnje u brojnim oblastima od zajedničkog interesa - kazao je Zigl, uputivši poziv predsedniku Miroviću za uzvratnu posetu pokrajini Gornja Austrija.

D.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track