GENERALNI DIREKTOR DEMANTUJE TVRDNJE O PRODAJI: Neće biti smanjenja plata, otpuštanja i privatizacije MB Namenske Lučani
Foto: Youtube Printscreen

saopštenje povodom izbora

GENERALNI DIREKTOR DEMANTUJE TVRDNJE O PRODAJI: Neće biti smanjenja plata, otpuštanja i privatizacije MB Namenske Lučani

Srbija -

LUČANI, 31. oktobra (Tanjug) - Generalni direktor preduzeća "MB-Namenska" AD Lučani Radoš Milovanović, demantovao je danas tvrdnje nekih političkih stranaka da država planira privatizaciju, smanjenje plate i otpuštanje radnika u ovom preduzeću.

Milovanović je u saopštenju naveo da, s obzirom da se u opštini Lučani u decembru održavaju lokalni izbori, pojedine partije pokušavaju da "širenjem neistina o jednom od najvećih i najuspešnijih preduzeća u opštini koje je od strateškog značaja za bezbednost Srbije", pribave jeftine političke poene.

Direktor "MB-Namenska" AD Lučani kaže da je Zakonom o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, koji je stupio na snagu 18.maja, "decidno naznačeno da preduzeća Odbrambene industrije Srbije, u koju spada i naše, moraju ostati, kao i do sada, u većinskom državnom vlasništvu".

foto: Fonet

Imajući u vidu zakonske odredbe i činjenicu da preduzeće MB Namenska AD Lučani radi sa maksimalnom uposlenošću kapaciteta, ne postoji nikakav interes države za privatizacijom preduzeća, tako da je jasna namera onih koji takve priče plasiraju u javnosti, da, pred predstojeće izbore, izazovu paniku kod zaposlenih i uvuku "politiku" u krug preduzeća, saopštio je Milovanović.

"Zato ću se, kao u ostalom i prilikom prethodnih izbora na svim nivoima vlasti, odlučno boriti da takve priče ne poremete jedinstvo kolektiva, radnu i tehnološku disciplinu, a samim tim i proces rada", naveo je Milovanović u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track