MALIŠAN SA PRAGA ČAJETINSKE CRKVE OD SUTRA NEĆE VIŠE BITI N.N. Od Jovana i Gavrila dobiće i ime i prezime! (FOTO)
Foto: RTS Printscreen

roditelji mu još nisu pronađeni ali žele ga iz celog sveta

MALIŠAN SA PRAGA ČAJETINSKE CRKVE OD SUTRA NEĆE VIŠE BITI N.N. Od Jovana i Gavrila dobiće i ime i prezime! (FOTO)

Srbija -

Iako je mesto rođenja nepoznato, pod tom stavkom u matičnoj knjizi biće uvedena Čajetina, jer je u toj opštini pronađen, a kao datum rođenja vodiće se 9. oktobar

BEOGRAD/ČAJETINA - Beba muškog pola koja je 9. oktobra pronađena pred crkvom u Čajetini, a čije roditelje istraga do sada nije pronašla, u ponedeljak će dobiti ime.

foto: RTS Printscreen

Centar za socijalni rad u Čajetini, potvrdio je za list Pajo Bogdanović, direktor ove ustanove, prvog radnog dana naredne nedelje sačiniće rešenje na osnovu kog će mališan biti uveden u matične knjige rođenih.

Dečak će se, potvrdio je on, zvati ili Gavrilo, pošto je nađen pred crkvom Svetog Arhangela Gavrila, ili Jovan, budući da je tog dana SPC obeležavala Jovana Bogoslova.

O prezimenu dečaka u Centru za socijalni rad ne žele da govore, tek, kako saznaje list, nije isključeno da se mališan ponese prezime Jovanović u slučaju da mu ime bude Gavrilo, odnosno Gavrilović ako mu daju ime Jovan.

foto: Privatna Arhiva, Printscreen/Prva TV

Iako je mesto rođenja nepoznato, pod tom stavkom u matičnoj knjizi će biti uvedena Čajetina, jer je u toj opštini pronađen, a kao datum rođenja vodiće se 9. oktobar jer su lekari izneli stav da je beba rođena nekoliko sati pre nego što je zatečena ispred vrata čajetinskog hrama.

Dečak je i dalje na neonatologiji Opšte bolnice Užice, gde se vodi kao N.N. lice, a sredinom naredne nedelje će s imenom i prezimenom biti premešten na dečje odeljenje.

1 / 9 Foto: RTS Printscreen

Za njegovog neposrednog staraoca određena je radnica Centra za socijalni rad u Čajetini, a u toku je postupak određivanja hraniteljske porodice u koju će biti smešten. Za brigu o njemu, kaže Pajo Bogdanović, javilo se mnogo porodica, između ostalog i iz Nemačke, Austrije, Švajcarske i Francuske.

(Kurir.rs/Blic/Foto: RTS Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track