BUKTI POŽAR NEDALEKO OD MERDARA: Vatrogasci pokušavaju da ugase vatrenu stihiju!
Foto: Kurir

uzrok požara najverovatnije ljudski faktor

BUKTI POŽAR NEDALEKO OD MERDARA: Vatrogasci pokušavaju da ugase vatrenu stihiju!

Srbija -

KURŠUMLIJA- Vatrogasne ekipe i šumari Šumske uprave u Kuršumliji čitavu noć su gasili požar koji je izbio u planinskom selu Kupinovo i koji je zahvatio ogromnu provršinu.

Po prvoj proceni samo je juče pod požarom bilo stotinak hektara. Gorele su livade i šiblјaci, a požar je pretio da se i dalјe proširi. Na sreću nema povređenih, a prema prioritetu, prvo su zaštićene kuće u ovom pojasu koji je blizu administrativnog prelaza Merdare .

foto: Kurir

Trenutno je požar prisutan na tri poteza i to prema Kupinovu, Mehani i Kosaničkoj Rači. Zahvaćena je i šuma, a ekipe vatrogasaca i šumara iz cele Toplice se nalaze na terenu. Pokušavaju da ugase vatru, ali je teško, jer gore velike površine na tri različita mesta- potvrdila je dobro upućena osoba.

foto: Kurir

Prema svedočenju meštana, prvi znaci požara pojavili su se još u petak, ali je u nedelju popoodne došlo do požara širih razmera.

Po svoj prilici je uzrok požara lјudski faktor.

U subotu je na teritoriji Topličkog okruga izbilo više od petnaest požara. Time je nastavlјena neslavna praksa ovih dana da pojedinci koji čiste svoje njive od šiblјa izazivaju požare.

Kurir.rs/B.R./Foto: B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja