AMBASADOR LI ISPROBAO SUPER SIMULATOR PA LETEO CESNOM: Kina zainteresovana za obuku pilota u Vršcu (FOTO)
Foto: Tanjug/SMATSA/Andrijana Đorđević

Vazduhoplovna akademija u Vršcu

AMBASADOR LI ISPROBAO SUPER SIMULATOR PA LETEO CESNOM: Kina zainteresovana za obuku pilota u Vršcu (FOTO)

Srbija -

VRŠAC - Kina je zainteresovana za obuku pilota u Vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu, izjavio je danas ambasador Kine Li Mančang tokom posete SMATSA u Vršcu.

"Kina je ogormno tržište i kada je reč o pilotima, mi ćemo poslati izveštaj u Kinu da vidimo kako ćemo pokrenuti ovu saradnju. Mislim da postoji veliki prostor za saradnju i veliko interesovanje", rekao je Li, koji je obišao Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu zajedno sa direktorom Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATS-a) Predragom Jovanovićem.

foto: Tanjug/SMATSA/Andrijana Đorđević

Ambasador kaže da bi ta saradnja mogla da se odvija na dva nivoa, pošto

kineska civilna aviokompanija ima veliku potražnju za pilotima, ali i sa kinskom

akademijom za pilote.

Li je nakon sastanka sa Jovanovićem isprobao i najsavremeniji simulator letenja koji se koristi u završnoj fazi obuke i zatim se sa pilotom provozao avionom cesna.

foto: Tanjug/SMATSA/Andrijana Đorđević

Jovanović je rekao da je kineskom ambasadoru predstavio kapacitete Vazuhoplovne akademije u Vršcu i mogućnosti za obuku kineskih pilota.

"Ovo je jedinstven kompleks u ovom delu Evropu, gde je na 350 hektara smeštena škola za pilote i sopstveni aerodrom, sa jednom betonskom i dve travnate piste, servis za održavanje vazduhoplova i kontrola letenja. To je jedan zaokružen proces koji možemo ponuditi", naveo je Jovanović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Smatsa/Andrijana Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track