NEMANJA, MIHAJLO I STRAHINJA PONOVO IMAJU OSMEH NA LICU: Opština Gračanica pomogla braći Petrović, stigla drva za zimu
Foto: Youtube Printscreen

Život ih nije mazio, ali dobri ljudi ih ne zaboravljaju...

NEMANJA, MIHAJLO I STRAHINJA PONOVO IMAJU OSMEH NA LICU: Opština Gračanica pomogla braći Petrović, stigla drva za zimu

Srbija -

Predstavnici opštine Gračanica, na inicijativu predsednika Srđana Popovića, obišli su braću Petrović iz Gračanice i tom prilikom dopremili drva za ogrev i pakete sa osnovnim životnim namirnicama.

foto: Youtube Printscreen

Naime, posle pisanja medija da je dečacima Nemanji (10), Mihajlu (14) i Strahinji (15) koji odrastaju bez roditelja, sa stricem i strinom, u kući koju im je sagradilo Ministarstvo za povratak neophodan ogrev, reagovao je predsednik ove opštine obezbedivši im drva za predstojeću zimu.

"Danas su deca dobila ogrev za celu zimu, a opština Gračanica redovno ih snabdeva i osnovnim životnim namirnicama. Hvala opštini i predsedniku Popoviću što ih ne zaboravlja. Ja im pomažem koliko mogu, ali ne mogu sam jer moja i penzija koju primaju mališani nisu dovoljne za podmirenje najosnovnijih potreba", priča stric Vladimir (57), srećan što neće brinuti za ogrev.

foto: Youtube Printscreen

Naime, on i njegova supruga Slavica svakodnevno brinu o mališanima koji su ostali bez roditelja u tragediji pre osam godina, kada im je otac ubio majku ispred KBC. Od tada su stric i strina prešli kod dečaka kako bi stalno bili sa njima u kući koju im je sagradilo Ministarstvo za povratak i zajednice u kosovskoj vladi. Dečaci su vredni i pametni. Dobri su đaci. Zajedno sa strinom i stricem brinu o kući i dvorištu. Posle tekstova objavljenih u našem listu imaju svoju kuću, a dobili su i nameštaj. Kako su primanja koja dobijaju veoma mala, 25.000 dinara, teško im je da se izbore sa dodatnim troškovima, kao što je ogrev. Sada će, uz pomoć opštine Gračanica, u miru čekati zimu.

Inače, opština Gračanica je u nekoliko navrata pomagala Petrovićima. Između ostalog, sredstvima lokalne samouprave izgrađena im je kuća, početkom godine doniran im je neophodan nameštaj, a pre nekoliko dana asfaltiran je i put do kuće.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Printscreen/YouTube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track