TOPLIČKO VEČE ZA PAMĆENJE: Uz taktove Marša garde kralja Petra održan skup u čast junačkog kraja!
Foto: Privatna Arhiva

uručene zahvalnice

TOPLIČKO VEČE ZA PAMĆENJE: Uz taktove Marša garde kralja Petra održan skup u čast junačkog kraja!

Srbija -

Već prvi taktovi marša garde Kralja Petra ,koje su na početku odsvirali „Pink Panteri“, orkestar predvodjen mladim virtuoznim profesorom iz Žitoradje Vladimirom Marjanovićem,nagovestili su noć Topličana u Beogradu, koja će se dugo pamtiti. Više od 500 gostiju oko svečano ukrašenoh stolova u Pionirskom gradu, uz igru i pesmu prekidanu često gromkim aplauzima, pozdravljali su učesnike programa.

foto: Privatna Arhiva

Zahvalnice su uručene prijateljima Toplice, a dobitnici su: Vitali Tarasjev, starešina ruske crkve u Beogradu, dr kardiologije Mihailo Vukas iz Geteborga, profesor doktor ortopedije na Banjici Miroljub Stanojković, profesor doktor Boban Djordjević, načelnik plasticne hirurgije na VMA, Petar Nikolić, bivši novinar sportske redakcije RTS i vlasnik nezavisne produkcije za automobilski sport, teniski trener reprezentacije Luxemburga Rade Milenković...

Sestre Trmčić
Sestre Trmčićfoto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Pored mnoštva istaknutih gostiju iz ministarstava odbrane, rada i prosvete, bili su i predstavnici opština Prokuplje, Blace, Kuršumlija i domaćina Žitorađe. Veče su svojim prisustvom uveličali i predstavnici Ambasada NR Kine, Slovenije, Ruskog doma i Ambasade u Beogradu. Svi zajedno veselili su se sa Topličanima do duboko u noć... Predstavnik Kine je zaigrao srpsko kolo, posle čega mu se posrećilo, pa je dobio jednu od glavnih nagrada na lutriji.

foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Voditeljski tandem Vojkan Milenković-Svetislav Zdravković, potrudio se da veče slavlja povodom stote godišnjice Velikog rata, bude zastupljeno u svim žanrovima zabave, od svečane zdravice i čestitke poznatog zdravičara Dragiše Simića preko bisernih glasova etno muzike sestara Trmčić, do prave eksplozije zabave i raspoloženja koje je prepunim salama odjekivalo kroz nastup Snežane Babić Sneki!

foto: Privatna Arhiva

Ona je svoj šou završila u kolu koje su igrali gotovo svi.Više od jednog sata, tri sale prepunog restorana spojene su rukama topličana u jedno jedinstveno kolo. Sve je podsećalo na već zaboravljene scene narodnih vašara topličkog kraja.

Da se svako oseća kao u svom rodnom mestru, bogatim menijem i đakonijama potrudio se domaćin restorana Belvud Aleksandar Milić.

foto: Privatna Arhiva

I tako, sve do duboko u noć, potomci druge i treće generacije Gvozdenog puka iz Velikog rata, grlili su se i pevali pesme koje su skoro pale u zaborav. Mnogi se dugo nisu videli ili su prvi put sreli svoje daleke rodjake iz prošlosti, a bračni par Končar, Margareta i Željko, poreklom iz Žitorađe, sa trojicom sinova došli su iz daleko Australije kao veliki humanisti i dobrotvori.

foto: Privatna Arhiva

Drugi Žitorađanin, teniski trener reprezentacije Luksemburga i spoortista veka opštine Žitorađa Rade Milenković odlučio je da svoj rođendan proslavi u krugu Topličana sa svojim zemljacima, koji su mu uručili veliku zahvalnicu za afirmaciju Topličkog kraja i rodne Žitorađe.

Na kraju večeri,zaslužnom gradjanima topličkog kraja dodeljene su zahvalnice i priznanja. Predsednik organizacionog odbora večeri Željko Atanasković, u veoma nadahnutom govoru, zahvalio je još jednom svim nagradjenima što vole i ne zaboravljaju svoj svoj toplički zavičaj!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja