ČEKALI 15 GODINA NA VODU, PA JE NAPOKON DOBILI: Stanovnici vranjskog naselja kažu da im se ostvaruje san (FOTO)
Foto: T.S.

komunalni problemi

ČEKALI 15 GODINA NA VODU, PA JE NAPOKON DOBILI: Stanovnici vranjskog naselja kažu da im se ostvaruje san (FOTO)

Srbija -

Direktor JP Vodovod” Goran Đorđević kaže da je na osnovu odluke Skupštine grada Vranja naloženo “Vodovodu” da u najkraćem roku, pod hitno urade privremeni priključak zgrada na gradsku vodovodnu mrežu.

“Nalog upravo izvršavamo, počeli smo pre pet dana i očekujemo da ćemo u narednih 15 dana omogućiti stanarima da imaju vodu za piće iz gradskog vodovoda.Trenutno smo u fazi prilaznih radova ka zgradi, a za četiri dana ćemo raditi i unutar stanova. Vrednost radova je 3,5 miliona dinara. Biće oko pedesetak priključaka u zgradama. S obzirom na socijalnu strukturu stanara, na 24 rate stanari će snositi troškove priključka od 24.000 dinara “ , rekao je Đorđević.

foto: T.S.

On je dodao da nema bojazni da će priključenjem na mrežu biti problema sa vodosnabdevanjem naselja Raška. U radničkom naselju “Čerenac” u Vranju tridesetak porodica više od 15 godina živi bez struje i vode. Vodom se snabdevaju iz zajedničke česme u dvorištu zgrada, a strujom iz akumulatora.

Narodni poslanik Slaviša Bulatović naglasio je da je problem “Čerenca” dugo prisutan u Vranju

foto: T.S.

"Mi smo odlučili da ljudima privremeno priključimo vodu. Verujem da i to puno znači. Hteli smo da na ovaj način pokažemo da je ova vlast posvećena problemima građana da je spremna da se uhvati u koštac sa svim problemima. Mi smo ovde zahvaljujući podršci ovih ljudi, ali i ostalih građana i mislim da smo na dobrom putu, jer građani u nama prepoznaju odgovornost. Mi o ovom problemu govorimo više od dve godine, kucali smo na sva vrata nadležnih republičkih institucija i uspeli smo da obezbedimo privremeni priključak za vodu ovim ljudima“, rekao je narodni poslanik Bulatović.

On je istakao da u naselju “Čerenac” ima mnogo problema.

foto: T.S.

"Dok ne dobijemo pravosnažnu presudu, ne možemo očekivati konačno rešenje za ovo naselje. Tu je i problem priključka za struju, definitivno rešavanje problema sa vodom i mnogi drugi problemi. Mi smo danas učinili jedan veliki korak i verujem da će ovi ljudi koji ovde stanuju biti zadovoljni. Pomalo sam i tužan jer ako treba da budemo srećni što je neko u 21. veku u gradskom naselju dobio vodu, onda zaista nas čeka još puno posla. Ne bih da odgovornost prebacim na nekog drugog, ali to je i najbolji pokazatelj kako se ranije radilo i koliko su prethodne vlasti bile posvećene problemima naših sugrađana. Nadam se da je taj period daleko iza nas i da će vreme koje je pred nama beležiti samo uspehe", rekao je Bulatović.

Prema njegovim rečima rešenje za zgrade u naselju “Čerenac” moći će da se nađe tek nakon rešenja sudskog spora koji je trenutno u nadležnosti Apelaionog suda.

"Bez sudskog epiloga ova zgrade ne mogu da dobiju upotrebnu dozvolu. Ovo je posledica sudske neažurnoti. Nema obrazloženja za spor koji traje 10 godina. Ali verujem da ćemo naći rešenje da bi ovaj posao priveli kraju", rekao je Bulatović.

foto: T.S.

Mile Dinov, jedan od stanara “Čerenca” je istakao da stanovnici ovog naselja sanjaju 15 godina da imaju vodu.

"Sanjamo 15 godina i naš san će konačno da se ostvari. Ne mogu da izrazim koliko smo zahvalni svim ljudima koji su nama dali podršku, poslaniku Bulatoviću, direktoru „Vodovoda“ Đorđeviću i gradonačelniku Milenkoviću, jer nam je dosta nošenja sudova i creva za vodu. To nije bio život za 21. vek. Vodu će dobiti oko 36 porodica", rekao je Dinov. Kurir je u nekoliko navrata pisao o mukama stanovnika pomenutog naselja koji godinama žive u katastrofalnim uslovima, koriste sveće umesto sijalica, a vodom se snabdevaju sa česme koja se nalazi u dvorištu zgrada, puneći svakodnevno flaše i balone.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track