NAKON 10 GODINA: OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima dobila fiskulturnu salu i sportske terene
Foto: Promo

NAKON 10 GODINA: OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima dobila fiskulturnu salu i sportske terene

Srbija -

Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima, u opštini Žabalj, posle više od jednog veka postojanja, dobila je fiskulturnu salu i sportske terene na otvorenom.

Nakon obilaska sportske sale i terena, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, rekao je da su Gospođinci konačno, nakon toliko godina čekanja, dobili halu u kojoj će deca i sportisti imati kvalitetne uslove za bavljene sportom.

- Nakon više od 10 godina čekanja Gospođinci su dobili malu sportsku dvoranu. Pokrajinska vlada značajna sredstva izdvaja za sportsku infrastrukturu, jer želimo da deci, u svim sredinama, obezbedimo dobre uslove za sportske aktivnosti - izjavio je predsednik Mirović, podsetivši da su Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine za realizaciju ovog projekta izdvojili 40 miliona dinara.

Podsetivši da su prošle nedelje završeni radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Subotici, te da je otvorena nova sportska hala u Sivcu, predsednik Mirović najavio je da za nekoliko dana počinju radovi na rekonstrukciji stadiona u Zrenjaninu, a sledeće godine i izgradnja sportskog objekta u Beloj Crkvi.

- Plan Pokrajinske vlade je da svaka opština u Vojvodini dobije sportsku halu i ka tom cilju sigurno koračamo - izjavio je predsednik Mirović.

Zahvalivši se Pokrajinskoj vladi na podršci i naporima koje je uložila kako bi se radovi na izgradnji sportskog objekta nakon više od decenije priveli kraju, predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić ocenio je da je ovo veliki dan za školu, Gospođince, ali i celu opštinu.

D.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track