MIROVIĆ: 63 miliona dinara za unapređenje uslova stanovanja porodicama sa troje ili četvoro dece
Foto: Promo

MIROVIĆ: 63 miliona dinara za unapređenje uslova stanovanja porodicama sa troje ili četvoro dece

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja za 55 porodica sa troje ili četvoro dece u AP Vojvodini, ukupne vrednosti 63 miliona dinara.

- Ovo je jedan od najvažnijih dana u ovoj godini. Započeta je nova mera pronatalitetne politike koju je Pokrajinska vlada uvela posle donošenja Zakona o finansijskoj podršci za treće dete sredinom ove godine i siguran sam da ćete na ovaj način, vašoj deci i sebi, stvoriti bolje uslove za život - rekao je predsednik Mirović i najavio da je u budzetu Pokrajinske vlade za narednu godinu za ovaj konkurs planirano novih 175 miliona dinara.

Predsednik Mirović istakao je da je danas najvažnije pitanje u Srbiji - borba za natalitet, stoga će, kako je naveo, Pokrajinska vlada nastaviti da podstiče proširenje porodica i poboljšanje uslova života za sve porodice sa troje ili četvoro dece.

On je podsetio da će 1. januara 2019. godine početi isplata nadoknade u visini od 15.000 dinara, u trajanju od dve godine, nezaposlenim majkama koje rode treće ili četvrto dete, što je, kako je podsetio, druga nova mera pronatalitetne politike Pokrajinske vlade.

- Pokrajinska vlada će na taj način ispuniti obećanje dato u trenutku donošenja Zakona kojim je Republika Srbija na sebe preuzela isplatu nadoknade za treće dete – obećanje da ni jedan dinar koji smo do tada usmeravali za podsticanje rađanja neće otići za bilo šta drugo - naveo je predsednik Mirović.

Nastavićemo da pružamo podršku unapređenju uslova stanovanja, ali i podsticaju za proširenje porodica, kroz sufinansiranje biomedicinski potpomognute oplodnje, rekao je pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić i dodao da su izdvajanja za mere populacione politike u AP Vojvodini od 2016. godine udvostručene.

D.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track