DOBILI 30 RAČUNARA: Vranjski gimnazijalci osvojili drugo mesto na konkursu Odgovorno u zajednici
Foto: Gimnazija Bora Stanković

PROJEKAT SAVREMENI KUTAK

DOBILI 30 RAČUNARA: Vranjski gimnazijalci osvojili drugo mesto na konkursu Odgovorno u zajednici

Srbija -

Projekat "Savremeni kutak”, udruženja vranjskih gimnazijalaca i njihovih profesora "Naš svet, naša pravila" osvojio je drugo mesto, na konkursu "Odgovorno u zajednici" koji se bavi podrškom razvoja u obrazovanju.

U timu su bili učenici Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju, Staša Cvetković, Đorđe Stojanović, Emilija Stojmenović, Vanja Trajković, Katarina Ristić, Anja Kafedžijska, Milan Stanimirović, Emilija Milenković, Kristina Milenković, Stefan Rangelov, Novak Đurić, Danijel Stoiljković, Jefimija Najdić i profesori Gordana Nikolić i Aleksandar Đorđević.

foto: Gimnazija Bora Stanković

Projekat "Savremeni kutak" osvojio je drugo mesto u finalu od 24 kandidata i vrednu donacija od 30 računara.

“Tim povodom bavili smo se jednom od aktuelnih tema našeg društva, a to je unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Željni znanja i inovacija naš tim je predložio "Savremeni kutak" tj. učionicu podeljenu na 20 obrazovnih zona”, ističu članovi udruženja "Naš svet, naša pravila" i dodaju da je ideja i inicijativa potekla od profesora likovne kulture Đorđević Aleksandra, koji smatra " da korelacija svih predmeta u nastavi može funkcionisati kao ljudsko telo”.

Otvaranjem i realizacijom ovog kutka ostvarujemo podsticajnu sredinu za osmišljavanje novih ideja digitalni marketing za učeničko preduzetništvo.

foto: Gimnazija Bora Stanković

“Učenici Gimnazije i njihovi mentori još jednom su potvrdili da su svojim radom i kreativnim idejama tim koji pobeđuje na svim nivoima", ističe direktorka škole Suzana Mišić Stanković.

U odbrani rada učestvovale su Jefimija Najdić, učenica četvrtog razreda i Gordana Nikolić profesorka biologije i koordinator eko-sekcije. Gordana Nikolić, profesor biologije smatra "da je ovo dobar primer i ostalim školama u ostvarivanju obrazovno-vaspitnih ciljeva na jedan inovativni način" .

(Kurir.rs/T.S./Foto: Nebojša Mandić, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track