RADNO U VRANJSKOJ SKUPŠTINI: Usvojen budžet za narednu godinu
Foto: Tatjana Stamenković

BUDŽET ĆE IZNOSITI više od 2.714.923.000 dinara

RADNO U VRANJSKOJ SKUPŠTINI: Usvojen budžet za narednu godinu

Srbija -

Odlukom Skupštine na sednici koja je održana u utorak je usvojen budžet grada Vranja i iznosiće više od 2.714.923.000 dinara.

Planirano je oko 650 miliona za kapitalne investicije, a izdvaja se i oko 190 miliona za komunalni program.

Bojan Kostić gradski većnik za budžet i finansije je istako da su kapitalna izdvajanja u budžetu rezervisana za završetak zgrade Pozorišta, Hirurškog bloka, vrtića u naselju Raška, prve faze obilaznice u Inudstrijskoj zoni, početak izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, puta Vranjska Banja-Prvonek i Regionalnog centra za vanredne situacije.

Odbornici su usvojili Nacrt Statuta grada Vranja, i po rečima gradske većnice Danijele Milosavljević i predsednika Skupštine dr Dejana Tričkovića, Vranje je među prvima dobilo saglasnost od resornog ministarstva na ovaj dokument.

Na sednici je usvojen i Predlog Kadrovskog plana uprave Gradske opštine Vranjska Banja za 2019. godinu, Predlog odluke o lokalnim administrativnim taksama, Predlog odluke o naknadama za usluge koje vrši Gradska uprava grada Vranja, Predlog odluke o visine stope poreza na imovinu u gradu i Predlog odluke o izmeni odluke o boravišnoj taksi.

Na Skupštini je za novog odbornika, umesto Zorana Antića predsednika Gradskog odbora Socijaističke partije Srbije u Vranju, koji je imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, izabrana Slađana Dimčić iz redova socijalista.

(Kurir.rs/T.S./Foto: T.S., Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track