18 GODINA RADA: Koordinacionono telo  za Bujanovac, Preševo  i Medveđu obeležilo godišnjicu
Foto: T.S.

Bezbednosna situacija stabilna, nema međunacionalnih sukoba

18 GODINA RADA: Koordinacionono telo za Bujanovac, Preševo i Medveđu obeležilo godišnjicu

Srbija -

VRANJE - Bezbednosna situacija je stabilna, nema međunacionalnih sukoba. Ne očekuje se poremećaj bezbednosnih prilika zahvaljujući lokalnim samoupravama i građanima. Državne institucije funkcionišu dobro,istakao je na svečanosti obeležavanja osamnaest godina od osnivanja Koordinaciononog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu predsednik Zoran Stanković.

Mladi iz Bujanovca u okviru projekta „Naš grad, naše škole“, predstavili su na svečanosti vodič kroz njihov grad napisan na srpskom, albanskom, romskom i engleskom jeziku. „Kroz ovaj projekat deca su jasno rekla šta žele, a to je da žive zajedno u slobodi, da se ne dele, da budu sastavni deo Evrope i sveta, s obzirom da po svim svojim kvalitetima to i zaslužuju“, rekao je Stanković.

foto: T.S.

Projekat je realizovan u saradnji Koordinacionog tela i nevladine organizacije Grupa 484, uz podršku jedne dečje fondacije iz Švajcarske. Predsednik Koordinacionog tela je podsetio da je zahvaljujući naporima Koordinacionog tela u Bujanovcu otvoreno Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice, a u Preševu porodilište.

Redovno se školuje oko 300 dece, a za oko 30 studenta iz Preševa, Bujanovca i Medveđe obezbeđene su stipendije. On je istakao da je za osamnaest godina postojanja to telo ostvarilo značajne rezultate i dobru saradnju između lokalnih samouprava i organa Republike Srbije.

foto: T.S.

„U ovom vremenskom periodu preko službi Koordinacionog tela u izgradnju infrastrukturnih objekata uloženo oko 35 miliona evra. Ta cifra zajedno sa međunarodnom pomoći iznosi oko 130 miliona evra. Nadamo se da ćemo u narednom periodu obezbediti još više novca za funkcionisanje lokalnih samouprava i da će to biti jedan od znakova poboljšanja života i rada na ovim prostorima“, rekao je Stanković.

(Kurir.rs/T.S./Foto: T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track