tradicionalni prijem kod prvog čoveka jagodine

3.000 ZA GOSPOĐU, NOVOGODIŠNJE IZDANJE! Palma 3.000 Jagodinaca počastio čajem i sendvičima pa im podelio od 3.000 do 12.000 pomoći! Nekima obećao i zaposlenje (VIDEO)

Srbija -

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma upriličio je danas prijem za 3.000 građana koji su dobili od 3.000 do 12.000 dinara pomoći, a nekima je obećao i zaposlenje.

1 / 7 Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Kako svi nisu mogli da stanu u zgradu Skupštine dok čekaju na red, ispred zgrade, na ulici koja je za ovu priliku bila zatvorena za saobraćaj, postavljen je šator za oko 1.000 ljudi, u kome su se služili topao čaj i sendviči.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Ispred zgrade dežurala je i ekipa Hitne pomoći i automobil Skupštine grada da preveze kućama one koji su nekako došli a imaju problem da se vrate jer su bolesni ili stari.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

"Od 2004. godine smo dosta štedeli i mnogo toga uradili", rekao je Marković novinarima na prijemu.

"I naredne godine nastavljamo s pomoći građanima kojima je ona potrebna i ona je nešto veća nego ove", rekao je Marković i precizirao da se radi o pomoći u lekovima, mesečnim davanjima trudnicama, porodiljama, besplatnom letovanju za decu i maturante...

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Dodao da je da zbog toga neće trpeti izgradnja grada a ni sela, za koja je rekao da su sada kao u Švajcarskoj. Marković je najavio i da će organizovati posete građana Leskovcu, Nišu, Beogradu... da vide i da uporede.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

"U Beogradu, Vinča je deponija, ali imaju BG tablice", rekao je Marković. On je istakao da je pravilo ponašanja političara Jagodine da su "stalno sa građanima a ne samo kada su izbori".

Svi koji su danas došli dobili su, kako je rekao, od 3.000 do 12.000 dinara, zavisno od stepena siromaštva, bolesti, starosti, broja dece i nezaposlenosti.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Na prijemu je uz Markovića bili su i gradonačelnik Ratko Stevanović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, direktorka Gradskog centra za socijalni rad Biserka Jakovljević, direktor Opšte bolnice Miloš Lukić, direktor Doma zdravlja Darko Miletić, direktor JKP "Standard" Dragan Lukić...

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dušan Aničić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja