LOZNICA POMAŽE ŽENE U POSLU: Za deset preduzetnica po 300.000 dinara
Foto: T. Ilić

pomoć

LOZNICA POMAŽE ŽENE U POSLU: Za deset preduzetnica po 300.000 dinara

Srbija -

Deset preduzetnica iz Loznice kojima je odobren novac na konkursu za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva ''Loznica 2018'' danas je u gradskoj upravi potpisalo ugovore. Na konkurs se javila 61 Lozničanka, registrovana preduzetnica, vlasnica ili osnivač privrednih društava sa područja Grada Loznice, od kojih je 51 imala odgovarajuću dokumentaciju, a ''prošlo'' je deset.

Za razvoj ženskog inovacionog preduzetništa Loznici su od države odobrena tri miliona dinara, najveći pojedinačni iznos koji može biti dodeljen bio je 300.000 dinara i dobilo ga je svih deset preduzetnica, a u roku od narednih mesec i po dana kreće realizacija svih projektnih aktivnosti. Bespovratna sredstva dodeljena na konkursu mogu se koristiti za nabavku opreme, adaptaciju prostora, izvođenje određenih programa obuke, ali i za obrtna sredstva, a Lozničanke koje su prošle na konkursu bave se proizvodnjom hrane, sladoleda, nameštaja, apotekarstvom, cvećarstvom, konsultanskim uslugama, ručnom izradom jeleka…

foto: T. Ilić

Prilikom potpisivanja ugovora Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika Loznice, rekao je da je cilj projekta ekonomsko osnaživanje žena i usavršavanje u poslu kojim se bave, a lokalne samouprave da ih podrži u svim aktivnostima, bude im na usluzi uz želju da bude što više ovakvih potpisivanja ugovora. Ocenjeno je i da ovakvi projekti imaju vrednost i da je grad spreman da ih podrži u narednim godinama. Inače, narednog utorka će u Palati Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj biti organizovan svečani prijem za preduzetnice koje su dobile novčanu podršku na konkursu, a za Lozničanke će grad organizovati prevoz.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track