MEŠTANI MAJURA JOŠ ČEKAJU NA REAKCIJU MINISTARSTVA: Treba li da se desi nova tragedija da bismo dobili rampu?
Foto: Nebojša Mandić

GO Nove stranke Šabac podseća na nesreće sa ljudskim žrtvama

MEŠTANI MAJURA JOŠ ČEKAJU NA REAKCIJU MINISTARSTVA: Treba li da se desi nova tragedija da bismo dobili rampu?

Srbija -

ŠABAC - Gradski odbor Nove stranke Šabac ukazuje u saopštenju na "licemerje i drskost ministarke Zorane Mihajlović, kojima po ko zna koji put pokušava da izbegne odgovornost za izostanak pravovremene reakcije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture".

Izjavivši da će za oko 15 dana ipak biti postavljene rampe na pružnom prelazu u selu Donje Međurovo kod Niša jer "građani traže dodatno obezbeđenje na tom mestu", ministarka, navodi se u saopštenju, "u svom maniru vređa zdrav razum jer je, neposredno posle tragedije, izjavila da je to jedan od najpreglednijih prelaza u Srbiji i da postoje stručnjaci koji određuju gde je rampa potrebna, a gde ne".

Da li je zakazala struka ili ministarka opet izbegava odgovornost, u ovakvoj državi ne može se utvrditi. Gradski odbor Nove stranke Šabac stoga podseća na problematičan pružni prelaz u Majuru, nadomak Šapca, i na zahtev za podizanje nivoa osiguranja na putnom prelazu koji je Grad Šabac uputio "Železnicama Srbije" još u novembru 2014. godine. Odgovor iz "Železnica" je glasio da je prelaz bezbedan i da nema osnova za podizanje nivoa osiguranja, kao i da "Železnice Srbije" nemaju novca za ostvarivanje zahteva Grada Šapca. Međutim, predizborna obećanja jača su od svega, pa tako ministarka Mihajlović lično obeća Majurcima, a za potrebe izbora u mesnoj zajednici, da će pružni prelaz dobiti sigurnosni branik. Lako obećanje obično postane laž - meštani Majura ostadoše bez rampe, a ministarka u svoju biografiju upisa još jedno besramno obećanje. Na pružnom prelazu u Majuru već je bilo nekoliko nesreća sa ljudskim žrtvama. Treba li da se desi nova tragedija da bi ministarka opet pogazila struku i obećala rampu? Ako bude u jeku predizborne kampanje, možda ćemo imati sreće da sigurni branik u Majuru bude postavljen. Prošli put nismo", zaključuju iz Šabačkog odbora NOVE, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ilustracija/Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track