Najnovije vesti

MASOVNA TUČA U RAKITI: Meštani i aktivisti se sukobili sa obezbeđenjem, jedna osoba povređena
Foto: Južne vesti/LJ.F.

sve napetije zbog gradnje minielektrane

MASOVNA TUČA U RAKITI: Meštani i aktivisti se sukobili sa obezbeđenjem, jedna osoba povređena

Srbija

Jedna osoba je povređena u selu Rakita, kako javljaju građani sa lica mesta, u masovnoj tuči koja je izbila u ovom selu, kada su se meštani i aktivisti inicijative Odbranimo reke Stare planine sukobili sa obezbeđenjem gradilišta za mini-hidroelektranu. U policiji kažu da su njihove patrole i dalje na terenu, a zbog lošeg telefonskog signala u ovom planinskom nemaju još uvek sve informacije.

 

foto: Printscreen Facebook

Masovna tuča izbila je danas oko 16 sati, nakon što su se malobrojni meštani i aktivisti opet suprostavili da kamion mikser isporuči beton na gradilište sa lokalnog puta, a sličan scenario desio se i pre mesec dana, ali tada je bilo mnogo više ljudi u selu.

 

Aktivistkinja ORSP Marica Stamenković koja je bila na licu mesta kažu da su oni samo stajali da bi svojim telima onemogućili zamisao izvođača, kao što su to i ranije radili i uspeli u tome, ali da je danas došlo do komešanja sa obezbeđenjem, da bi sve kulminiralo opštom tučom.

 

- Prvi mikser je uredno odradio svoj posao, u propisanom delu gradilišta, ušavši na ulazu koji je obeležen. Ali drugi je opet pokušao da to uradi nelegalno, kao i prošlog puta. Ispala je gužva i opšta tuča. Policija je stajala između sukobljenih strana, ali su bila samo dvojica policajaca - prepričava aktivistkinja.

 

Po njenim rečima, malobrojni policajci nisu uspeli da spreče sukob, a tom prilikom je povređen meštanin Rakite koji se usprotivio radovima i rukama se držao za kamion mikser, a koji je sada je na putu za bolnicu u Pirotu. Dodaje da je u tuči učestvovao i šef gradilišta.

 

foto: Printscreen Facebook

U policiji potvrđuju da je došlo do tuče, međutim zbog lošeg signala u selu, još uvek nemaju kompletne informacije.

 

- Nakon pobune i protivljenja meštana došlo je do tuče. Patrola je još uvek na terenu, komuniciraju sa dežurnim tužiocem. Da li će biti krivične ili prekršajne prijave još uvek ne znamo, čekamo tužioca - rekli su nam u policiji.

 

Konkretne informacije imaće ujutru, a u međuvremenu se situacija u selu smirila, uz povećano prisustvo policije.

 

Podsetimo, prošlog meseca desila se slična situacija u Rakiti, ali su tada građani mirnim protestom sprečili radove, a nakon nekoliko sati pregovara sa policijom i izvođač radova je odustao od svoje ideje.

 

Prošle nedelje lokalni parlament po drugi put nije raspravljao o stanju u Rakiti, kao što su odbornici vladajuće većine i sredinom novembra odbili da razgovaraju o tome, pravdajući se da nisu bili dovoljno upoznati sa problemom

 

(Kurir.rs/Južne vesti, Lj.Filipov)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...