ZNAČAJNA FINANSIJSKA INSTITUCIJA: Veliki uspeh Garancijskog fonda AP Vojvodine
Foto: Promo

fond

ZNAČAJNA FINANSIJSKA INSTITUCIJA: Veliki uspeh Garancijskog fonda AP Vojvodine

Srbija -

Garancijski fond AP Vojvodine je za 15 godina postojanja i rada izdao preko 1.700 garancija uz angažovani garantni potencijal od blizu 60 miliona eura.

- Našim poljoprivrednicima omogućena je kupovina preko 1100 hektara zemljišta, došli su u posed preko 1200 traktora, priljučnih mašina, kombajna i različite opreme koja je neophodna u poljoprivrednoj proizvodnji. Od ukupnog broja garancija, čak 80 odsto je bilo namenjeno poljoprivredi – kažu iz nadležni iz Garancijskog fonda.

U proteklih petnaest godina rada omogućeno je otvaranje 806 novih radnih mesta u oblasti ženskog preduzetništva, a u poslednje dve godine i mladih do 35 godina starosti. Pored toga, u oblasti nabavke opreme, omogućeno je malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, kreiranje još 400 novih radnih mesta. Garantne linije koje su danas aktuelne, predstavljaju zaokruženu celinu privrednih i poljoprivrednih delatnosti: od konkursa za mlade preduzetnike i početnike u biznisu, preko start-ap kredita, pa do garantnih linija koje pokrivaju sve delatnosti u poljoprivredi, možemo reći da Garancijski fond direktno utiče na stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta, odnosno i porast broja zaposlenih na teritoriji AP Vojvodine.

Fond je osnovan sa zadatkom da olakša pristup finansijskom tržištu i obezbedi povoljnije uslove kreditiranja od onih koje nude banke. Ovaj zadatak Fond realizuje kroz svoju osnovnu delatnost, izdavanje garancija bankama kao sredstva obezbeđenja urednog vraćanja bankarskih kredita.

foto: Promo

D.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track