SUBOTICA UBOLA SEDMICU U 2018. GODINI: Pre tri dana rođene trojke, a pre dva meseca četvorke! Ovo su čekali godinama... (FOTO)
Foto: N.H.

divan kraj godine

SUBOTICA UBOLA SEDMICU U 2018. GODINI: Pre tri dana rođene trojke, a pre dva meseca četvorke! Ovo su čekali godinama... (FOTO)

Srbija -

Posle sedam godina u Srbiji rođene prve četvorke iz Subotice, pre dva meseca, a u sredu, posle pet godina, rođene su prve subotičke trojke. Primarijus dr Aleksandar Radulović ističe, da su trojke rođene metodom asistirane reprodukcije, koja ima sve više rezultata!

Sedam godina Subotica je čekala na rođenje četvorki, a onda je porodica Mire i Mladena Krstića dobila tri devojčice i dečaka. Dva meseca nakon rođenja bebe su smeštene na Institutu za neonatologiju u Beogradu, gde lepo napreduju. Ali nedavno se desilo još jedno rođenje na koje se čekalo 5 godina.

Subotica čekala ove bebe 7 godina
Subotica čekala ove bebe 7 godinafoto: N.H.
foto: N.H.

U sredu, rođene su i prve trojke u subotičkom porodilištu, dve devojčice i dečak Žužane i Ronalda Tancoša.

Mira, Mladen i mali Vasilije Krstić
Mira, Mladen i mali Vasilije Krstić foto: N.H.

Do 22. decembra, samo u Subotici rođeno je 35 devojčica i 40 dečaka, a kada im se pridruže četvorke i trojke iz dve porodice, to je ukupno 82 bebe, samo tokom dvadesetak dana decembra.

Tata Mladen sa bebom
Tata Mladen sa bebomfoto: N.H.

Trojke će već Novu godinu provesti u svojoj kući, za sada su još u subotičkoj bolnici, dok Mira, Mladen i njihov prvenac Vasilije, za sada posećuju svoja tri dečaka i devojčicu na Institutu za neonatologiju. Četvorke su naime još u inkubatoru, ali lepo napreduju, imaju preko dva kilograma i negde posle Božića ukoliko dovoljno ojačaju, doćiće u svoju sobu u Subotici, gde ih čekaju četiri mala krevetića i mnogočlana porodica.

Bebice su trenutno u inkubatoru
Bebice su trenutno u inkubatorufoto: N.H.

Roditelji trojki Žužana (32) i Roland Tancoš (31) u sredu ujutro radosno su dočekali svoje trojke, sina Teodora i devojčice Fani i Aliz, a rođenje tri bebe je proteklo srećno zahvaljujući i neobičnom novom metodu asistirane reprodukcije, koju u subotičkoj bolnici vodi doktor Aleksandar Radulović.

Žužana se porodila carskim rezom, dečak je napredniji, imao je 2.450 grama pri rođenju i visinu 45 santimetara, a devojčice su rođene sa 1.950 i 2.180 grama i duge su 42 i 44 santimetra.

foto: N.H.

Doktor Aleksandar Radulović, upravnik službe za ginekologiju i akušerstvo u Opštoj bolnici u Subotici kaže, da je pratio Žužaninu trudnoću.

Baka Irina je oduševljena prinovom, a suprug joj je prvi tražio muštuluk zbog rođenja tri unučeta.

Doktor Radulović
Doktor Radulovićfoto: N.H.

“Sva tri čeda su dobro i dobrodošli su nam u porodicu. Malo je reći da sam srećna, zbog trojki. Radujem se i pitam kako ću sve troje odjednom da grlim i mazim. Brinuti o dve devojčice i dečaku istovremeno, kupati ih i hraniti, nije lako, ali ima nas u kući, svi ćemo pomalo”, kaže Irina.

Zahvalni su kaže, doktoru Raduloviću, jer takvih lekara nema mnogo.

“Ćerka je dobro posle porođaja, trojke su dobro i zahvalnost dugujemo doktoru Raduloviću, koji je pratio trudnoću majke od početka”, kaže porodica.

Radulović ističe, da će posle dva dana u posebnom odeljenju, u petak ujutro majka već biti sa drugim porodiljama u sobi.

“Novorođenčad imaju uvek intenzivnu negu, prilikom ovakvih trudnoća, daje im se i kiseonik, da bi se potpomoglo što pre njihovo sazrevanje. Trudnoća majke je nastala jednom od posebnih metoda asistirane reprodukcije i praćena je od početka u subotičkoj bolnici, koja ima odlične rezultate kod gotovo svih slučajeva višeplodne trudnoće”, kaže primarijus Radulović.

(Kurir.rs/N.H./Foto: N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track