PREDSEDNIK VUČIĆ NA OTVARANJU HIRURŠKOG BLOKA U VRANJU: Ovo je važan dan za Vranjance, hoćemo da nam lekari i sestre ostanu da žive i rade u Srbiji (KURIR TV)
Foto: Predsedništvo Srbije

u objekat uloženo 9 miliona evra

PREDSEDNIK VUČIĆ NA OTVARANJU HIRURŠKOG BLOKA U VRANJU: Ovo je važan dan za Vranjance, hoćemo da nam lekari i sestre ostanu da žive i rade u Srbiji (KURIR TV)

Srbija -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas novi Hirurški blok u Vranju, u čiju zgradu i opremu je uloženo devet miliona evra.

Nakon obilaska Hirurškog bloka, predsednik se obratio Vranjancima, koji su ga u velikom broju dočekali ispred novizgrađene zgrade.

"Od ponedeljka ćete moći da vidite šta je to što smo uradili i da osetite novu nadu. i da ćete i vi u Vranju imati uslove kao i u Beogradu, Nišu. Dobijaćete ono što dobijaju i naši najveći gradovi. Dobili ste najlepše prostorije i najbolje uređaje. Osetićete koliko toga se u Srbiji promenilo ", rekao je predsednik.

Podsetio je da da su radovi krenuli 2006. ali da su nekoliko godina kasnije zaustavljeni, pošto su verovatno pare potrošene na neku izbornu kampanu u Begradu i bilo je - koga briga za Vranje.

Predsednik je tom prilikom poručio svojim političkim oponentima da je spreman da raspiše izbore "kad god oni pomisle da se vreme tajkuna i bede vratilo", kao i da se političkim napadima iz Prištine pridružuju i "napadi iz regiona".

foto: Pritnscreen/Pink

Naglasio je i da se mora sačuvati zdravstvo, jer je ono suština standarda i suština opstanka.

"Mi smo danas pokazali da ulaganjem oko 5 milona evra, i planiramo još oko 6 miliona da uložimo u bolnicu. Hoćemo, možemo i uspećemo da uradimo ono što je najbolje. Nije ova bolnica jedina stvar, danas imate i Yumco koji radi i radiće još više i bolje", rekao je predsednik Vučić.

1 / 5 Foto: Predsedništvo Srbije

"Hoćemo da imate najbolji mogući put i uspeli smo u tome", rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da će lekarima i medicinskim sestrama od sledeće godine biti povećane plate za 10 i 12 odsto, jer će jedino tako ostati motivisani da ostanu da žive u Srbiji.

"Siguran sam da ćemo od naredne godine umeti i znati da te plate još drastičnije uvećamo, jer hoćemo da nam lekari is estre ostaju ovde u Srbiji, ne da rade po belom svetu", naglasio je predsednik.

foto: Pritnscreen/Pink

Opoziciji je poručio da Srbja može samo ozbiljnošću da ide napred, a ne lažnim obećanjim tajkuna koji su opljačkali i razorili Srbiju.

"Mi radimo vredno i dobro za nase građane i kada god mislite da se vreme tajkuna vratilo i lpovloku i vreme bede mi smo uvek spremni da vam učinimo uslulgi i raspišemo izbore i pokažemo iza koga je narod i koga podržava".

Predsednik je najavio da će još jedna fabrika biti otvorena u Vranju.

"Želim vam srećnu i uspešnu 2019. godinu, vama i vašim porodicama. Borićemo se i izboriti za bolju i uspešniju Srbiju", poručio je Vučić građanima Vranja.

Inače, nova zgrada Hirurškog bloka projektovana je još 2004, dve godine kasnije započeta je gradnja, ali se u međuvremnenu stalo sa realizacijom projekta. Ka Zdravstenom centru u Vranju, prema rečima direktorke te ustanove Ljiljane Antić, gravitira 300.000 stanovnika Pčinjskog okruga i Kosovskog Pomoravlja iz Raniluga, Gnjilana, Kosovske Kamenice.

foto: Predsedništvo Srbije

Hirurški blok, kako je rekla za Tanjug, ima oko 6.000 kvadrata, osam operacionih sala, 76 kreveta, intenzivnu negu sa 12 kreveta i potpunim monitoringom, urgentnu medicinu takođe sa 12 kreveta.

foto: Predsedništvo Srbije

Na tom prostoru su pre obnove bili neuslovni objekti, poput paviljona, pa su pacijenti zbog različitih pregleda morali da izlaze iz jednog u drugi objekat.

1 / 8 Foto: Predsedništvo Srbije

Za opremanje bloka najsavremenijom medicinskom opremom koja podrazumeva i centralnu sterilizaciju, izdvojeno je dodatnih 1,5 miliona evra.

Blok će od sutra ući u fazu probnog rada i primiti prve pacijente.

Svečanosti prisustvuju i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i evrointegracija Jadranka Joksimović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i čelnici te zdravstvene ustanove.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track