Knežević: Zrenjanin će biti grad budućnosti

Knežević: Zrenjanin će biti grad budućnosti

Srbija -
Dovoljno je da se polovina naznačenih mogućnosti za razvoj i saradnju ostvari, pa će se znatno ubrzati privredni razvoj Zrenjanina, rekao novi gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević

ZRENJANIN - Zrenjanin će ponovo biti grad budućnosti, a novi investitori će vratiti osmeh građanima, obećava novi gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević, dodajući da veruje da je do kraja njegovog mandata moguće ostvariti zamisao o Zrenjaninu kao perspektivnom gradu.

"Još dok sam bio u opoziciji razgovarao sam sa značajnim investitorima", rekao je Knežević, podsećajući da su Zrenjanin tokom proleća posetili i predstavnici Ambasade Rusije, sa kojima je razgovarao o mogućnostima razvoja poljoprivrede i potencijalnim investitorima.

"Dovoljno je da se polovina naznačenih mogućnosti za razvoj i saradnju ostvari, pa će se znatno ubrzati privredni razvoj Zrenjanina", rekao je Knežević.

On smatra da se može mnogo postići i prekidanjem dosadašnje prakse rasipanja novca, kroz postupke u proceduri javnih nabavki, kao i kroz prestanak zapošljavanja partijskih kadova u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima.

Na pitanje koliko će, njegov raniji politički razlaz sa premijerom vojvođanske vlade Bojanom Pajtićem, uticati na razvoj Zrenjanina, Knežević je rekao da je "do sada ista politička struktura bila na vlasti u Zrenjaninu, Vojvodini i Srbiji i da to nije doprinelo razvoju najvećeg banatskog grada".

"Verujem da Pokrajina neće više biti maćeha Zrenjaninu, da će Republika doprineti bržem razvoju grada sa 22 naseljena mesta, posebno u poljoprivredi, gde su najveći potencijali" najavljuje Knežević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja