Najnovije vesti

BUNT UČENIKA GIMNAZIJE U PROKUPLJU: Napustili nastavu zbog hladnih radijatora
Foto: LJ.M. Južne Vesti

nema grejanja

BUNT UČENIKA GIMNAZIJE U PROKUPLJU: Napustili nastavu zbog hladnih radijatora

Srbija

Zbog hladnih učionica, đaci dva odeljenja četvrtog razreda Gimnazije u Prokuplju napustili su nastavu. Oni su o tome obavestili svoje razredne starešine, koji su pokušali da ih ubede da to ne smeju da rade, ali su učenici ipak napustili školu.

"Južne vesti" pišu da su to saznali od učenika, a da ni direktor Gimnazije Dragoslav Minić, kao ni članica Gradskog veća Maja Ranđelović nisu odgovarali na telefonske pozive novinara.

Školu su napustili učenici IV/4 i IV/5, a njihovi roditelji su najavili da decu neće puštati u školu dok se grejanje ne reši, o čemu su, kažu, obavestili i Gradsku upravu i gradonačelnika Aleksandra Simonovića.
 

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beta

Gradonačelnik tvrdi da je Grad sve uradio da učionice budu tople.

"Grad Prokuplje je obezbedio sredstva za grejanje Gimnazije, javna nabavka je sprovedena i potpisan je ugovor. Gimnazija u ovom trenutku ima dovoljnu količinu goriva za grejanje, tako da, što se tiče Grada, sve što im je potrebno da učionice budu tople, mi smo im obezbedili", napisao je u SMS poruci gradonačelnik.

Sredinom decembra, kako navode "Južne vesti", đaci u Gimnaziji su imali skraćene časove od 30 minuta, jer su i tada učionice bile hladne, iako je direktor tvrdio da su te nedelje časovi skraćeni zbog Svetog Nikole.

Gimnazija već dugo ima problema sa fasadom i dotrajalom stolarijom, a januara 2018. bilo je problema s plafonom, nakon čega je nastava bila prekinuta sedam dana.

 

(Kurir.rs/Južne vesti)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...