HAOS U NOVOJ VAROŠI, PRIJEPOLJU I KOSJERIĆU: Sneg zatrpao sela, što mašine odnesu vetar vrati nazad... (FOTO)
Foto: Z.Š.

zimski problemi

HAOS U NOVOJ VAROŠI, PRIJEPOLJU I KOSJERIĆU: Sneg zatrpao sela, što mašine odnesu vetar vrati nazad... (FOTO)

Srbija -

U novovaroškoj opštini i dalje su zavjena sela ispod Javora, Murtenice i Zlatara, a ono što očiste mašine, nove snežne padavine i vetar ubrzo ponovo zaveju. U ovoj opštini visina snežnog pokrivača je preko pola metra, a na pojedinim deonicama smetovi i su i preko metar.

foto: Z.Š.

Samo iz dve ulice u Novoj Varoši juče je izneto 50 kamiona snega, a očekuje se da će komunalci narednih dana iz grada izenti više od 1.000 kubika snega.

U opštini se nadaju da će se putevi ka svim selima biti prohodni do ponedeljka a mašine i komunacli rade danononoćno. U akciju čišćenja snega uključili su se i meštani po selima koji puteve čiste traktorima i vozama.

Jutros je jedna mašina upućena iz Nove Varoši ka selu Jasenovačko Trudovo gde je jednoj ženi potrebna pomoć. U prijepoljskoj opštini najteže je u zaseocima Ivezići i Komadine iznad Brodareva gde četvoro dece nije jutros otišlo u školu. Smetovi su u ovom području visoki preko metar i po.

foto: Z.Š.

U opštini Kosjerić zavejano je više sela, u selu Crveni Breg pod podblakom je sedam kuća u kojima je troje dece i sedmoro starijih osoba. Na deonici puta između Mušića i Subjela na kolovozu se poprečio autobus.

(Kurir.rs/Z.Š./Foto ilustracija: Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja