Najnovije vesti

U NIŠU NAPADALO 38 CM SNEGA, KAZNE SAMO PLJUŠTE: Nišliju odrapili sa 6.000 jer nije očistio sneg ispred kuće
Foto: Filip Plavčić

komunalci izdali 260 naređenja o čišćenju snega i leda

U NIŠU NAPADALO 38 CM SNEGA, KAZNE SAMO PLJUŠTE: Nišliju odrapili sa 6.000 jer nije očistio sneg ispred kuće

Srbija

NIŠ - Komunalna policija u Nišu izdala je skoro 260 naređenja o čišćenju snega i leda i izrekla 13 prekršajnih kazni zbog nečišćenja snega sa trotoara i javnih površina, izjavio je načelnik Komunalne policije u tom gradu Milan Đorđević.

 

Prema njegovim rečima, šest pravnih lica kažnjeno je u četvrtak sa po 60.000 dinara, a šest odgovornih lica u pravnom preduzeću i jedan građanin sa po 6.000 dinara.

 

foto: Filip Plavčić

"Komunalni policajci su najpre izdali naređnja o uklanjanju snega i leda, a kada su naknadnom kontrolom utvrdili da sneg i led nisu očišćeni izrekli su prekršajne naloge. To su prvi prekršajni nalozi koje smo izrekli ove zime", rekao je Đorđević.

 

On je kazao da komunalna policija apeluje na sve građane da čiste sneg ispred svojih kuća i lokala, ali pre svega na stanare u višespratnicama.

 

 

"Tu imamo najviše problema. Skupštine stanara smatraju da su upravnici zgrada odgovorni za čišćenje snega, a to je zapravo solidarna odgovornost svih stanara jedne zgrade", rekao je Đorđević.

 

Kako je kazao Đorđević, komunalni policajci su juče kontrolisali centar grada a danas će kontrolu proširiti i na bulevare i širi centar grada. Visina snega u Nišu, prema merenjima meterologa, iznosi 38 centimetara.ž

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Filip Plavčić/Ilustracija)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...